Fiat opnieuw hoogvlieger op Braziliaanse markt

fiat brasil2

De verbluffend goede resultaten van Fiat in Brazilië, vormen een verademing op het klimaat in Europa. De afgelopen maand april was namelijk de beste verkoopmaand ooit in de geschiedenis van de Braziliaanse automarkt (+29,5% en 317.105 auto’s) en Fiat deed het zelfs beter dan het gemiddelde. Beide feiten gelden overigens ook voor het hele eerste kwartaal van 2013.

Fiat verkocht 69.580 auto’s in april (inclusief lichte bedrijfswagens) wat de beste vierde maand is in de 36 jaar durende geschiedenis van het merk in deze opkomende economie. Dit resultaat was goed voor een toename van maar liefst 30% ten opzichte van dezelfde maand in 2012. Ook het afgelopen kwartaal gaat de boeken als de beste ooit met 248.440 verkochte eenheden en een +9,4 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Fiat Siena is de meest verkochte personenauto van het land en ging vanaf januari al 35.000 keer over de toonbank, wat veel beter is dan welke concurrent dan ook. Fiat verkocht de afgelopen maand in totaal 55.004 personenauto’s.

siena

In de bedrijfsautobranche geldt hetzelfde voor de klassieker Strada met maar liefst 39.200 eenheden in het eerste kwartaal (+13,4%). In april werden van de pick-up 11.700 stuks verkocht, wat gelijk staat aan de aantallen van de beste vier concurrenten bij elkaar. In totaal verkocht Fiat 248.416 lichte bedrijfswagens vanaf januari. Fiat is met dit alles de onbetwiste marktleider en lijkt deze positie maandelijks uit te bouwen, wat het marktaandeel betreft (22,38%).

3 gedachten over “Fiat opnieuw hoogvlieger op Braziliaanse markt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.