Fiat verkoopt volgend jaar 50.000 keer 500 in de VS

Volgens het financiële dagblad Wall Street Journal is het de intentie van Fiat USA, om vanaf december dit jaar tot eind 2011 rond de 50.000 Fiat 500 modellen te verkopen. Uiteindelijk is 120.000 per jaar het  gewenste doel.

FGA-Chrysler organiseerde de afgelopen dagen een soort plenaire vergadering door in Detroit, om in samenspraak met zo’n 400 dealers tot de juiste aanpak te komen. De 500 kent vanaf een vroeg stadium al meerdere gedaanten in de VS; De gesloten versie, de 500c en de open en gesloten Abarth 500(c). In 2012 komt er speciaal voor de Amerikaanse markt een geheel elektrisch aangedreven versie bij. De 200 dealerpunten die Fiat aan de man zullen gaan brengen zijn verdeeld over 165 locaties in en rond Amerikaanse steden zoals bijvoorbeeld New York, Los Angeles, Washington, Chicago en Detroit. Op 22 september dienen de aangewezen dealerpunten hun eigen visie te verwoorden rond de lancering van het merk. Begin oktober weet heel Amerika waar het Italiaanse merk allemaal precies te koop zal staan.

Laura Soave, CEO van Fiat America, zegt dat voor de 500 een nieuw soort klant staat te wachten waar Fiat het juiste antwoord op heeft. Louis Vedova, directeur van een dealerschap op Hawaii, ziet het helemaal zitten en zegt dat juist op zijn eiland de typische 500 klant te vinden is; “Trendgevoelig en milieubewust op een plek waar brandstof veel duurder is.” “In Porto Rico ligt een markt open waar de 500 het heel goed zal doen omdat er nog veel vraag is naar compacte modellen”; aldus Charles Vaillant die verantwoordelijk is voor Fiat in San Juan. Volgens Mike Maroon, president van Auto Nation, een van de grootste dealernetwerken van de VS, is er veel ruimte voor een knappe Italiaanse kleine auto; “De 500 heeft veel karakter en is eindeloos te personaliseren. Er zal steeds meer vraag zijn naar een dergelijk compact model.”

De 500c komt vanaf volgend jaar als tweede model en zal eveneens in Mexico gebouwd worden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.