Fijne kerst toegewenst met de ‘Fiat Scoop van toen’

Vorig jaar wensten we jullie net als dit jaar hele fijne dagen toe en een gezond en voortvarend 2011 met veel Italiaanse auto’s, namens de AutoEdizione redactie. Als garnituur bij deze mooie tijd op deze prachtige site 😉 doen we net als tijdens de vorige kerst een stapeltje foto’s (4 galleries) met inspirerende automobili van vroeger, gesnapt tijdens hun ontwikkelingsfase. Alfa Romeo en Lancia passeerden de vorige feestdagen al de revue en nu is Fiat aan de beurt. Vandaag de dag heeft iedereen een scherpe cameralens op zak maar dat was toen wel anders. Des te bijzonderder zijn daarom deze spionagekiekjes van Fiat’s. Hoe ouder hoe specialer; Zo zien we wat de vroegste spyshots betreft testmodellen van de 126, 130 en 850. Ook heel bijzonder zijn natuurlijk de auto’s die er nooit kwamen, zoals een heel kleine elektrische Fiat, een 126 Giardinetta (FSM) en de ‘Gingo’ die zo te zien gelukkig is aangepast tot de huidige Panda.

Veel kijkplezier daar bij die boom! Je kunt deze ‘special’ altijd makkelijk terugvinden onder de La Grande Storia knop op onze homepage.

[nggallery id=526]

[nggallery id=527]

[nggallery id=528]

[nggallery id=529]

9 gedachten over “Fijne kerst toegewenst met de ‘Fiat Scoop van toen’

 • 24 december 2010 om 12:42
  Permalink

  Dat prototype van de x1/9 lijkt mij iets anders te zijn. De wielbasis is veel te lang. Er zat misschien de x1/20 onder (lancia Montecarlo)?

  Toffe foto’s!

  Beantwoorden
 • 24 december 2010 om 13:27
  Permalink

  ha ha, die tipo in het 3de rijtje van 20 is hilarisch, de prototype is niet meer van het produktiemodel te onderscheiden maar de camouflage waait eraf…

  Beantwoorden
 • 24 december 2010 om 15:37
  Permalink

  Jongens bedankt voor een leuk jaar en prachtige berichten AutoEdizione is voor mij dagelijkse kost geworden kijk iedere dag wel even.

  Hopen op een mooi Italiaans jaar met elkaar en mooie auto’s met als belangrijkste ik denk de nieuwe Alfa Romeo Guilia voor komend jaar.

  Hele fijne dagen

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 26 december 2010 om 18:45
  Permalink

  Precies,

  Hier ook dagelijkse kost, als er niet teveel reclame en wensink voorbij komt blijft dat ook.

  Goed 2011 toegewenst, met veel positief italiaans nieuws!

  Beantwoorden
 • 27 december 2010 om 10:49
  Permalink

  Erik werkt bij de concurrent vandaar 😉 Grapje. Vind dat we het juist netjes doen itt veel sites. Zonder zouden we helemaal niet bestaan namelijk zoals Quadrifoglio ook al zegt.

  Beantwoorden
 • 27 december 2010 om 18:10
  Permalink

  Prima die reklame zeker als jullie er van bestaan. Misschien iets meer nog in 2011 Vireo ? als grote dealer.
  Misschien SCARB en noem maar op Cavalaro kleding.

  Kan allemaal.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.