Geweldige ‘reclameboodschap’ met hoofdrol voor Alfa Romeo Pandion (update)

Een mooie ontdekking op het internet zo rond ‘oude en nieuw’, is dit filmpje met de allure van een geweldige reclameboodschap. Hoofdrolspelers hierbij zijn een mooie jongedame en de Alfa Romeo Pandion van Bertone. De eerder dit jaar in Geneve gepresenteerde concept, vormt in deze leuke doordachte fictieve wereld het keerpunt na jaren van verpaupering, waarin alle schoonheid inmiddels onder een dikke laag stof is verdwenen. Dit ‘spotje’ boeit ons mateloos, want mooie concepts waren er dit jaar wel meer, zoals bijvoorbeeld de zeer realistische New Stratos van Pininfarina, maar bij de Pandion gaat het realisme veel meer schuil achter het logo. Want hoe je het wendt of keert, de sterk doorontwikkelde Stratos is nog helaas altijd geen Lancia.

Zien we hier dan een korte blik op Alfa Romeo’s toekomst? Had Bertone de eer om de opvolger van de GT alvast in een extreem jasje te gieten? Het lijkt er steeds meer op bij het zien van deze beelden. De Pandion is namelijk officieel Alfa Romeo’s concept voor het Centenario. Een jubileum dat deze dagen tot een einde komt. Juist nu verschijnt dit legendarische logo opnieuw vanonder het stof. Voor de mensen die niet van speculaties houden is er de troost dat de recente eenmalige acties van Zagato óók legaal en officieel het logo dragen met ‘Biscione’. Toch hopen wij dat dit een voorzichtige aanloop is op Alfa’s nieuwste compacte coupé. Net zo realistisch als het feit dat de Duettottanta van Pininfarina een aanloop op de volgende Spider is.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=DG27f9_Z1wo&feature=player_embedded

—update—

Nieuwe uitgebreide gallery beschikbaar!

[nggallery id=530]

14 gedachten over “Geweldige ‘reclameboodschap’ met hoofdrol voor Alfa Romeo Pandion (update)

 • 29 december 2010 om 11:27
  Permalink

  Yep… heel mooi filmpje met een duidelijke boodschap. Er staat ons nog veel moois te wachten !

  Beantwoorden
 • 29 december 2010 om 17:54
  Permalink

  Dit soort filmpjes hebben we eigenlijk nooit bij Alfa gezien heel gaaf en het merk word weer afgestoft.

  Die vage neus als je hem ziet rijden die zie je de laatste tijd vaker ik denk dat de Guilia zo’n soort neus gaat krijgen.

  Heel mooi filmpje en zeker een hind is dat van Alfa Romeo zelf of van Bertone dit filmpje.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 29 december 2010 om 19:13
  Permalink

  Wat een gaaf filmpje super, ik hoop dat die brute voorkant nog een mooi vervolg krijgt in bijvoorbeeld een Guillia.
  Vrouwen en Alfa blijven een mooie combi

  Beantwoorden
 • 29 december 2010 om 19:58
  Permalink

  De Giulia krijgt zeker zoiets als voorkant. Er past in die uitsparing perfect een zwevend grilletje zoals in de Giulietta. Maar ik verwacht daarbij wel de verticale koplampen zij het iets scherper vormgegeven dan op de Giulietta.

  Beantwoorden
 • 29 december 2010 om 21:20
  Permalink

  Prachtig. Ik heb zulke filmpjes nog nooit eerder gezien van AR. Hoe kun je zo goed mogelijk een boodschap overbrengen, ja door gewoon iets af te stoffen, prachtig.

  Beantwoorden
 • 30 december 2010 om 00:58
  Permalink

  Hulde voor het reclamebureau dat dit gemaakt heeft. Snel op TV uitbrengen en die andere reclames van de laatste tijd vlug naar de prullenbak verwijzen. (en de makers daarvan op straat zetten of naar Daihatsu sturen)

  Vond de eerste helft wel een erg dubbelzinnige (en sarcastische) boodschap hebben maar ik ga er van uit dat deze boodschap weldegelijk van de juiste persoon komt. 😉

  Ook hulde voor de schone dame. Weer eens een echte vrouw ipv die over the top modepoppen. Heb wel wat met vrouwen in overrall. Aanlijven als Alfa’s vaste mascotte zou ik zeggen. (stille hoop)

  Beantwoorden
 • 30 december 2010 om 08:36
  Permalink

  Die neus is absoluut schitterend en zou hét stijlkenmerk moeten worden voor de nieuwe generatie alfa’s. De neuzen van de Mito en Giulietta kunnen mij niet 100% bekoren. Daar had ik niet hetzelfde wow-gevoel bij als bvb de 156, 147, Gt of Brera.

  Beantwoorden
 • 30 december 2010 om 13:39
  Permalink

  Dit is pas mooie reclame en een mooie wagen. Waarom is de reklame van de alfas voor de rest zo klote ?

  Ik ben soms wel jaloers op de mooie reklames van VW en audi.

  De beelden van alfa en de teksten zijn gewoon niet “hard” genoeg, kom op zeg. Ik geef als tip mee voor de reklame makers van alfa romeo:

  DAAG UIT !

  Beantwoorden
 • 2 januari 2011 om 23:48
  Permalink

  Wow! Hier wordt ik enthousiast van. Het Alfa virus in mijn aderen wordt sterker met het zien van dit filmpje. Voor mij is de Pandion meer dan een conceptcar. Ze is een sculptuur gevormd door het vuur in de harten van alle Alfisten!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.