Maserati GranCabrio groot succes in Amerika

De vorig jaar in Frankfurt geïntroduceerde fenomenale Maserati GranCabrio, blijkt zoals verwacht een behoorlijk succes te zijn in het land waar deze auto precies past; Amerika. De GranCabrio heet daar GranTurismo Convertible en blijkt dé anticrisis maatregel bij uitstek. Vanaf 2008 had de drietand te maken met een behoorlijke terugval op de Amerikaanse markt, ondanks dat modellen als de Quattroporte en de GranTurismo (coupé) daar nog altijd op behoorlijk veel verlanglijstjes staan. Maserati is en blijft een merk met een grote aantrekkingskracht in de Verenigde Staten. Een van de redenen waarom de plannen voor dit merk juist overzees ook behoorlijk ambitieus zijn nu de fusie met Chrysler al in volle gang is.

De GranCabrio zorgde afgelopen jaar zelfs voor een volledig herstel van de verkopen van Maserati in de VS. De grote vierzits cabriolet is dus hot en op het moment zelfs even uitverkocht. Wie er één wil moet nog even wachten.

2 gedachten over “Maserati GranCabrio groot succes in Amerika

 • 29 december 2010 om 15:21
  Permalink

  Niet raar. Dit is gewoon de allermooiste auto die je kan kopen. Naast de GranTurismo S die ook zo mooi is.

  Ik wens Maserati veel succes toe en vind het een geweldig merk. Alleen Aston Martin heeft de zelfde stijl en klasse als Maserati.

  Beantwoorden
 • 30 december 2010 om 08:30
  Permalink

  Klopt, alleen Aston Martin heeft dezelfde stijl en verfijnde aristocratische klasse en spreekt volgens mij hetzelfde publiek aan.

  Wat de Grancabrio betreft had die voor mij iets korter gemogen zoals zijn voorganger de 4200 Spider. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat die achterzitjes in de Grancabrio er enkel zijn om de Amerikanen te plezieren (het is daar een echt must!) gezien de eerste prototypes wél een kortere wielbasis hadden. Zo blijkt zijn de verkoopscijfers er wal naar natuurlijk. Niettemin is het een mooie auto.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.