De kogel is door de kerk voor Mirafiori

De kogel is door de kerk zoals gister al bleek. Wat nog volgt is een formeel referendum onder werknemers van de fabriek, die over het algemeen juist staan te popelen om weer aan het werk te mogen aangezien ze nu nog noodgedwongen thuis zitten. Iedereen is blij op de FIOM na natuurlijk. Zij noemen het een schandalig akkoord en een grote stap achteruit na jaren van goede samenwerking. De splintergroep voor ‘staalarbeiders’ van de CGIL, krijgt hierin zelfs geen steun van de overkoepelende organisatie onder leiding van Susanna Camusso, die vorige maand nog dreigde met een landelijke staking. Die komt er nu niet, want ook zij ziet het huidige akkoord als een unieke kans om van Italië een sterkere economie te maken.

Marchionne beloonde iedereen voor de inzet van gisteren. Zoals je kunt zien (foto/filmpje) mocht Maurizio Landini van de FIOM aan het hoofd van de tafel zitten zolang hij zich maar koest hield en verder beloofde de CEO zwart op wit dat de grote investering van meer dan een miljard direct van start zal gaan. 280.000 auto’s per jaar zullen er uit de fabriek rollen. Marchionne noemde het een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis met een groot positief effect tot ver in de toekomst. Mirafiori zal internationaal zeer goed kunnen concurreren en andere fabrieken vanaf vandaag ook.

Wat je hieronder ziet is een samenvattend filmpje van de Italiaanse krant Corriere della Sera.

2 gedachten over “De kogel is door de kerk voor Mirafiori

 • 24 december 2010 om 11:58
  Permalink

  Hij heeft het toch maar weer gedaan gekregen die Marchionne. Ik ben nu benieuwd naar de toekomst. Ik hoop dat we op korte tijd een lading nieuwe modellen zullen krijgen…

  Beantwoorden
 • 25 december 2010 om 17:34
  Permalink

  Als dit em lukt mag tie van mij een standbeeld krijgen.
  Bravo Sergio.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.