Fiom staakt tijdens wedstrijd Italië – Duitsland

Over drie kwartier begint niet alleen de wedstrijd Italië-Duitsland voor de Europese kampioenschappen, maar start er ook een staking in de Sevel Fiat-fabriek van Val di Sangro. In deze fabriek in de regio Abruzzo, provincie Chieti, bouwt Fiat Professional een groot deel van de lichte bedrijfswagens. De organisatie van deze dubieuze vier uurs-staking is uiteraard in handen van de Fiom. Fiat brengt hier bewust een persbericht over naar buiten vanavond, om aan te tonen hoe deze permanent dwarsliggende bond er alles aan doet om zieltjes te winnen en de fabrikant te frustreren. Fiat verklaart dat dit al tig keer tijdens wedstrijden heeft plaatsgevonden in het verleden. Lingotto zal het niet laten om deze illegale staking aan te vechten en noemt het ongehoord in deze tijden van economische crisis. Fiat bouwt in deze fabriek al sinds jaar en dag bedrijfsvoertuigen en helaas zijn de stakingen van de Fiom ook een fenomeen dat al sinds een ver verleden voorkomt (zie foto’s onder).

Productie en staking in en rond Sevel in de jaren ’60. Sevel produceerde toen in Val di Sangro en Pratola Serra, Napels, waar Fiat nu motoren produceert.

4 gedachten over “Fiom staakt tijdens wedstrijd Italië – Duitsland

 • 28 juni 2012 om 23:00
  Permalink

  Achteraf bekeken kan je het ze nog niet zo kwalijk nemen. 😀
  Wat een zalige match van de Azzurri!

  Beantwoorden
 • 28 juni 2012 om 23:10
  Permalink

  Ik snap niet waarom men zowieso geen maatregelen neemt om de werknemers wat van de wedstrijd te laten genieten. Als Nederland in de halve finale speelt valt er ook een hoop stil, daar doe je niets aan. Stel gewoon wat TV’tjes strategisch op en je krijgt tenminste nog wat gedaan van je werknemers.

  Beantwoorden
 • 28 juni 2012 om 23:43
  Permalink

  Hadden ze tijdens de vorige wedstrijden niet onnozel gedaan, hadden ze dat misschien inderdaad gedaan… Maar wie geen respect geeft, mag ook geen terug verwachten. Ik geef Lingotto groot gelijk, dit hoort niet.

  Beantwoorden
 • 29 juni 2012 om 09:44
  Permalink

  @dmantione: Trust me, die tv’s staan er, kom het is Italië.. Nee die staking gooien ze er nog eens bovenop, zodat het in een vrije dag verandert.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.