Italiaanse autosalon mogelijk weer in Turijn

Tijdens de viering van 80 jaar Pininfarina heeft Roberta Cota, president van de regio Piemonte, laten weten dat hij serieus werk wil maken van de terugkeer van de autosalon van Turijn.

Steeds meer mensen in Italië zien dit overigens liever vroeg dan laat gebeuren. Vooral sinds het voortbestaan van de autoshow in Bologna ook redelijk op de helling is komen te staan en de publieke opinie in Italië over het algemeen al jaren schreeuwt om een terugkeer van de tentoonstelling naar dé automobielstad van het land. Vroeger was de autosalon van Turijn immers een begrip en deed de show in Italië niet onder voor de belangrijke evenementen in Zwitserland, Frankrijk en Duitsland.

Van 1900 tot 2002 was de autosalon van Turijn een evenement met internationaal aanzien. De eerste 90 jaar vond dit plaats op een locatie in het Valentino park, het groene hart van de stad. De voor de hand liggende plek waar het opnieuw moet gebeuren zou echter het grote beurscomplex in Lingotto zijn (foto) waar het de laatste jaren ook plaatsvond. De president van Piemonte gaf eerlijk toe dat het terughalen van de autosalon geen makkelijke klus zal zijn. De regionale regering wil voor de realisatie ook de FGA top betrekken om de kansen te vergroten. De show van Turijn specialiseerde zich de laatste jaren in het tonen van het Italiaanse ontwerp. Creaties van bekende en minder bekende carrosserieontwerpers en designstudios. Omdat de concurrentie in eigen land en op internationaal niveau te groot was, werden de deuren tien jaar geleden noodgedwongen gesloten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.