Home » FCA

John Elkann: ‘FGA kan prima overleven zonder extra partner’

3 mei 2010 9:07 2 reacties

De jonge nieuwe president van FGA  legt analisten alvast het zwijgen op.

Sommige critici, met name uit de VS, beweren dat de Italiaans-Amerikaanse autobouwer het niet gaat redden zonder een extra alliantiepartner. Ook de grootste autobouwer ter wereld uit Wolfsburg geeft de Italianen in dat geval niet heel veel kans. Het zijn echter vooral loze opportunistische kreten van mensen die niet zo goed tegen vreemde eenden kunnen, die met succes een geheel eigen koers lijken te varen over nogal ongebaande wegen. FGA barst vandaag namelijk van de dynamiek en kent een daadkrachtige bedrijfsvoering die bijna iedereen vreemd is. De ooit zo vervallen Italiaanse kolos is sinds enkele jaren uit de as herrezen als een frisse club met een ongekende mondiale creatiedrang. De jongste president van een grote autoconcern ter wereld, zegt nu dat samen met Chrysler het bedrijf uit Lingotto zich prima zal kunnen redden.

Als eerste man van Exor, weet Elkann namelijk te melden dat zijn familie bovendien bereid is om haar aandeel in de autodivisie te verkleinen ten behoeve van de basis waar het allemaal ooit mee begon; ‘FIAT’. De Agnelli-clan laat weten dat de toekomst van de autoindustrie voor alles gaat; “De relatie met Chrysler is heel solide. We willen dat niet in de weg staan maar juist ondersteunen.” Elkann zegt dat in een jaarvergadering van het familiebedrijf Exor. De nazaten van de oprichters hebben momenteel nog een aandeel van 30,4% in FGA. Ze zijn daarmee hoofdaandeelhouder. Dit zal in de nabije toekomst dus veranderen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • Raaf schrijft:

    Hoe verhoudt zich dit dan met de tekst van Marchionne: “Onze volgende partner zal Frans zijn”? Of valt dit onder ‘voortschrijdend inzicht’?

  • Lancia4Ever schrijft:

    Ik denk het.. Ik vroeg me ook al af hoe hier tegenaan te kijken. Maar misschien is het ook om de mensen te overtuigen dat Exor FGA prima los kan laten zonder omdat FGA nu kan fietsen zonder zijwieltjes.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Volg ons

Advertenties