Lancia Agrippa als nieuwe compacte Crossover?

Het leek eerst een gerucht omdat niets erop wees dat dit eraan zat te komen, maar het lijkt erop dat Lancia toch echt een compacte Crossover gaat krijgen en deze zal volgens de eerste informatie Agrippa gaan heten. Vernoemd naar een beroemde Romeinse generaal dus (Marcus Vispasianus Agrippa) en gebaseerd op het Compact Wide platform. Fiat gaat dit platform dus zoveel mogelijk toepassen. Het schijnt dat een prototype maandag al aan de dealers is getoond en dat het model in 2013 op de markt verschijnt. Voor Lancia is het de ideale opvulling na het wegvallen van de Musa, al spreken we hier over een heel ander soort auto. De Chrysler evenknie gaat vermoedelijk 250X heten. Technisch zullen de auto’s veel delen met de nieuwe 200 en maakt het model deel uit van Chrysler’s belangrijke offensief in het middensegment.

Marchionne gaf aan dat deze modellen zich zullen profileren dankzij een excellente kwaliteit en veelzijdige luxe extra’s. Ook het weggedrag zal optimaal zijn. De Lancia sedan zal Flavia heten en ook als cabriolet op de markt verschijnen. Er zijn ook geruchten over en coupé, al werden deze tijdens de presentatie in Las Vegas niet opnieuw bevestigd. De basis van de Flavia en ‘Agrippa’ is de afgelopen paar jaar reeds veelvuldig getest (foto) met behulp van plaatwerk van de Giulietta. Lancia hoopt met deze modellen voor het eerst sinds de jaren ’80 en ’90 haar marktaandeel in het middensegment eindelijk weer stevig uit te breiden, vooral in thuisland Italië. Het derde model is de opvolger van de Delta, een hatchback die dezelfde naam zal krijgen en die in Amerika de het getal ‘100’ zal dragen. Men zegt opnieuw dat Centro Stile Lancia de organisatie van de vormgeving in handen heeft wat dit drietal betreft.

3 gedachten over “Lancia Agrippa als nieuwe compacte Crossover?

 • 12 september 2012 om 17:26
  Permalink

  Agrippa, interessante naam.

  Al het gegoochel met platformen volg ik niet helemaal maar ik vertrouw erop dat Lancia interessante auto’s gaat maken. In de Lancia-traditie, dus luxueuze, origineel vormgegeven auto’s met een goede wegligging.

  Ik ben benieuwd.

  Beantwoorden
 • 12 september 2012 om 22:36
  Permalink

  De Judese Koning Agrippa stond bekend om de weelde en luxe waar hij zich mee omringde.! zo of zo Lancia waardige naam. 😆

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.