Lancia maakt vandaag nieuw toekomstplan bekend

Lancia plan

Het ligt voor de hand om te denken dat Lancia maar een minimaal rolletje zal spelen in Genève en met de recente relativerende opmerkingen van Sergio Marchionne in je achterhoofd, zou je zelfs kunnen vrezen voor de toekomst van dit mooie merk. Maar niets is minder waar, want afgezien van de prachtige sportieve nieuwe edities van de Delta en de Ypsilon, zal merkbaas Paolo Gagliardo vandaag namens het merk ons ook een onverwachte blik in de toekomst gunnen.

Het gaat om een duidelijk toekomstbeeld volgens de eerste geruchten, waarin de vervolmaking van de nieuwe gecombineerde opzet met Chrysler wordt geschetst. Volgens insiders is Fiat veel van plan met Lancia, omdat het op Italiaanse bodem altijd garant staat voor zeer stabiele verkoopcijfers, of de markt nu zwak of sterk is. Ook CEO Sergio Marchionne zou deze overtuiging hebben wat het oude Lancia betreft. Volg deze site vandaag voor het lezen van updates over dit gegeven.

4 gedachten over “Lancia maakt vandaag nieuw toekomstplan bekend

 • 5 maart 2013 om 12:36
  Permalink

  “omdat het op Italiaanse bodem altijd garant staat voor zeer stabiele verkoopcijfers” Nou die van Lancia en Alfa gingen anders heel heel hard onderuit dit jaar op de locale markt.

  Beantwoorden
 • 5 maart 2013 om 16:09
  Permalink

  Klopt, maar over het geheel genomen is Lancia heel steady. De terugval van nu is vooral te danken aan het wegvallen van de Musa. Ypsilon, Delta, en nu zelfs Thema doen het behoorlijk.

  Beantwoorden
 • 5 maart 2013 om 16:37
  Permalink

  De Fiat Viaggio wordt toch een Lancia Prisma en zowel een sedan, een 5-deurs lift back als een SW uitvoering en een Integrale versie om fatsoenlijk een besneeuwd bergweggetje op te gaan. Eindelijk ook een opvolger voor mijn Lybra SW.

  Beantwoorden
 • 5 maart 2013 om 16:59
  Permalink

  Lancia heeft in Italië al sedert lange tijd betere verkoopcijfers dan Alfa Romeo.
  In België zien we wel iets vaker een Alfa rijden dan een Lancia.
  Het klinkt mooi dat Fiat veel van plan is met Lancia. Met een juiste marketing kan er mijns inziens nog veel bereikt worden met Lancia. Ben blij dat men bij Lancia al een beetje teruggrijpt naar haar sportieve roots.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.