Marchionne hard toe aan meer managers Fiat-Chrysler

Fiat Chrysler management

De hardwerkende man in slobbertrui blijkt toch niet van staal. Volgens Automotive News zal Marchionne volgende week namelijk niet alleen vanwege de verdere samensmelting van de combinatie Fiat-Chrysler een herschikking van het management aankondigen, maar ook vanwege het simpele feit dat hij zo zachtjes aan een te hoge tol moet betalen voor zijn rol als duizendpoot. Niet alleen hijzelf maar ook enkele naaste collega’s van Chrysler lopen zo langzamerhand op hun tandvlees en zijn hard toe aan een langere vakantie en meer ondersteuning.

Uiteraard werkt Marchionne wel geleidelijk naar een opvolger toe; Vanaf 2016 zal hij waarschijnlijk de eindverantwoordelijkheid aan iemand anders overdragen. Voorlopig neemt hij nog alle belangrijkste beslissingen zelf, maar werkt hij al wel aan een betere krachts- en machtsverdeling. Volgens insiders zal het nieuwe management over vier regionen worden verdeeld; Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië-Oceanië. De huidige merk-CEO’s die nu nog alles voor hun eigen rekening nemen, zullen vanaf dat moment een regionale CEO onder zich hebben. Verder gaat er het gerucht dat Marchionne 25 nieuwe eindverantwoordelijken direct om zich heen wil verzamelen, om zo het megaconcern goed te kunnen besturen. Volgende week worden deze namen al bekendgemaakt tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers in Brazilië.

2 gedachten over “Marchionne hard toe aan meer managers Fiat-Chrysler

 • 19 juli 2011 om 07:49
  Permalink

  Ik gok op Altavilla of Olivier François als mogelijke opvolgers…

  Ik hoop inderdaad dat de opvolging wordt verzekerd want hoewel ik soms de logica in hun beleid niet kan vatten is het belangrijk dat er een zekere continuïteit in beleidsvoering wordt ingebouwd. In het verleden is dat niet het geval geweest wat uiteindelijk ervoor gezorgd heeft dat Fiat bijna failliet was. Den bvb aan de de vervanging van Ghidella door Romiti…

  Beantwoorden
 • 19 juli 2011 om 11:44
  Permalink

  Opvolging is goed en daar kun je niet vroeg genoeg aan werken.
  Maar ik hou m’n hart vast wat er na het tijdperk Marchionne zal ontstaan. Het lijkt nog ver weg maar er moet weer één capabele man aan de macht komen die alle beslissingen doorzet en niet bv een groep managers overlaat. Dan vrees ik dat beslissingen verzanden in discussies die nergens toe leiden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.