Marchionne spreekt over mondiale expansie van Fiat Industrial

Marchionne industrial

Fiat SpA mag dan nog niet tot de allergrootste autoproducenten behoren, op het gebied van agrarische, industriële en grote commerciële voertuigen is dat wel even anders. Sergio Marchionne sprak hier vandaag over met de aandeelhouders, naar aanleiding van de verdere versmelting tussen CNH en Fiat Industrial. De internationale uitbreiding van het Italiaanse concern is volgens de CEO een kwestie van uitvoeren, aangezien de juiste basis reeds aanwezig is in alle werelddelen.

combine cnh

In China vindt dit inmiddels zelfs al plaats middels drie nieuwe productielocaties waarvan twee in het noordoosten, nabij de stad Harbin en een derde in het zuidoosten. Daar zullen vooral tractoren worden gebouwd, combines en machines voor het oogsten van katoen en suiker. In Turkije wordt zoals gezegd ook een nieuwe tractorenfabriek gebouwd en in het Argentijnse Cordoba werkt men eveneens aan de uitbreiding van een bestaande structuur. Deze laatste zal eind dit jaar al op volle kracht kunnen draaien, terwijl de bovengenoemde projecten uiterlijk in 2015 allemaal in bedrijf zullen zijn. Verder zal er ook nog aan nieuwe locaties in het Indiase Pune en Noida gewerkt worden.

Kortom een tastbaar bewijs dat de mondiale expansie van Fiat Industrial volop gaande is, dankzij goed cijfers in voorgaande jaren (25,8 miljard omzet in 2012, +6,2% ten opzichte van 2011) en dit jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.