Marchionne vraagt investeerders te rekenen op overname Chrysler

marchionne chrysler

Of je geld vast inzetten op Fiat of later op de combinatie Fiat-Chrysler, is min of meer het advies dat Sergio Marchionne zou hebben gegeven in een meeting voor investeerders van Bernstein Research, vorige week in Londen. Tegen 2015 verwacht de CEO een winstmarge van 7 tot 8%. De CEO liet zich een stuk negatiever uit als het om de aankondiging van een beursgang van Chrysler gaat. Investeren met het oog op een naderende beursnotering van Chrysler, is geen goed plan, aldus de grote baas.

Marchionne maakt hier eens te meer duidelijk dat voor Lingotto de IPO helemaal niet als interessante optie voor de toekomst geldt, maar dat juist een overname het enige echte doel is. FIAT (58,5% in Chrysler) en VEBA (41,5% in Chrysler) staan nog altijd lijnrecht tegenover elkaar momenteel als het om de prijsbepaling gaat. Een naderende beursnotering van de firma uit Detroit met een lagere koers dan gewenst, kan eventueel een prijsbepaling in het voordeel van Fiat SpA forceren. Beide grote partijen met een belang in Chrysler, gaven gisteren geen commentaar op Marchionne’s heldere advies.

Een gedachte over “Marchionne vraagt investeerders te rekenen op overname Chrysler

  • 10 oktober 2013 om 21:16
    Permalink

    Natuurlijk is dat geen goed plan. Door in Chrysler te investeren gaat immers de koerswaarde omhoog en dat is gezien de patstelling op dit moment in het nadeel van SM

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.