Marchionne wil grote Alfa Romeo bouwen in Canada

Alfa Romeo Canada

Het gerucht bestaat al langer, maar sinds de gesprekken van afgelopen weekeinde tussen Marchionne en een minister uit Ontario, lijkt het steeds zekerder dat er straks een Alfa Romeo geproduceerd gaat worden in de fabriek te Brampton. In deze fabriek worden momenteel al auto’s gebouwd op het E segment LX platform met achterwielaandrijving. De aankondiging van een extra productielijn voor het merk uit Milaan is dus goed nieuws voor wie van grotere Alfa’s houdt. De opvolger van de 166 is een lang verwacht model dat al meermalen is uitgesteld, wegens gebrek aan voldoende financiële middelen en de afwezigheid van Alfa Romeo op andere continenten dan de onze. Met de introductie van ‘Il Biscione’ in Amerika, is er vanaf 2012 echter weer van alles mogelijk.

Naast de mogelijkheid van een E-segment sportsedan, staat er voor het sportieve premiummerk van de Fiat groep ook een grote SUV op hetzelfde platform gepland. Deze modellen zullen naar verwachting niet eerder dan in 2014 op de markt verschijnen (als eerste in Amerika) en staan dus eigenlijk aan de rand van de drukke planning voor 2011-2014. Officieel heeft de CEO dan ook nog geen modeltype genoemd, maar heeft hij dus wel de intentie uitgesproken om ook in het hogere segment aan de uitbreiding van Alfa Romeo te werken. De eerst volgende modellen die voor dit mooie merk de productiefase zullen bereiken zijn een compacte SUV (2012), de 4C (2012) en de Giulia (+/- maart 2013).

 

5 gedachten over “Marchionne wil grote Alfa Romeo bouwen in Canada

 • 15 april 2011 om 15:31
  Permalink

  Laat M. die grote Alfa dan geschikt maken voor de VS en in 2013 introduceren (dat ontwerp is al lang en breed klaar..) En de Giulia dan naar “Europese maatstaven” wat dat dan ook moge zijn, gewoon in 2012 introduceren. Probleem van de Giulia voor Europa opgelost. Een grote Alfa is naar Amerikaanse/Canadese maatstaven onegrijfeld nog relatief compact en dan misschien nog wel succesvoller dan de Giulia… Of is dit weer wishful thinking..?

  Beantwoorden
 • 15 april 2011 om 15:33
  Permalink

  onegrijfeld = “ongetwijfeld” Ik had even de letterbak door elkaar..

  Beantwoorden
 • 15 april 2011 om 18:26
  Permalink

  als ze door de uitstel de Giulia ineens wel van een transaxle rwd voorzien, kunnen we dat half jaartje nog wel even wachten, toch? En toen schrok ik wakker….

  Beantwoorden
 • 15 april 2011 om 19:24
  Permalink

  Wat kan die man toch goed plannen maken! 😉
  Misschien een ideetje voor Nedcar?
  kan onze MP niet even een dineetje ritselen met Marchionne en even tussen de spruitjes en de boontjes opmerken dat we wel erg graag ook een leuke Alfa/Lancia of fiat hier willen gaan produceren?
  Een Alfa Romeo 6c bv. zeg maar wat.

  Beantwoorden
 • 25 april 2011 om 11:31
  Permalink

  hoe groter, hoe beter! Een suv die groter en zwaarder is dan de X6 bijvoorbeeld! 😀

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.