Maserati Quattroporte Sport GT S Awards Edition

Maserati’s kijk op een edelsedan waar comfort, elegantie, stijl, ambiance en sportiviteit hoog in het vaandel staan, is al sinds de introductie van de Quattroporte ongeëvenaard. Het in de jaren ’60 geïntroduceerde model is volgens vele zelfs de enige in zijn soort.

Maserati viert op de beurs van Genève met de “Awards Edition” het succes van het meest recente type dat in 2004 geïntroduceerd werd. Vanaf de 2e helft van 2010 zal deze speciale versie op de bestellijst verschijnen. De Quattroporte Awards Edition onderscheidt zich van de ‘normale’ versie door de parelmoer lak (Quarzo Fuso), 20″ satijn grijze Trident velgen en het ontbreken van het standaard chroom dat vervangen is door bruin, wat een extra klassieke uitstraling moet geven. Tevens zijn er speciale in hoogglans remklauwen gemonteerd, die in samenwerking met Brembo zijn ontwikkeld. In het interieur is het standaard leer vervangen door de Italiaanse fabrikant, Poltrona Frau.

De motorisering is identiek aan de standaard S-versie, wat een zeer nette 440 PK sterke 4.7L V8 is. De schakelliefhebbers worden teleurgesteld, want ook deze versie is alleen met een automaat leverbaar. De prijzen zijn vooralsnog onbekend.

[nggallery id=205]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.