Maserati weer kampioen in GT1!

We houden het niet meer dagelijks bij, zoals je vroeger misschien van ons gewend was, maar de prestaties van Maserati in de racewereld zijn ook dit jaar weer zeer succesvol geweest.

Een goedmakertje na de minder mooie finale van Ferrari in de F1 is bijvoorbeeld het nieuwe kampioenschap van de drietand in de FIA GT1 klasse met de machtige MC12. De laatste race moet nog verreden worden maar Bartels en Bertolini (Vitaphone) hebben beide titels voor beste team en coureurs als op zak. De nummer 2 in de vorm van Aston Martin (Team Young Driver) kan een afstand van 28 punten niet meer overbruggen in de tweede wedstrijd van de laatste ronde waarin 25 punten het maximum haalbare is.

Een gedachte over “Maserati weer kampioen in GT1!

  • 7 december 2010 om 01:10
    Permalink

    Hopelijk dat ze volgend jaar de Gran Turismo in gaan zetten ipv de MC12. Beter voor de de onderlinge competitie in het veld. De MC12 is net geen LMP-wagen maar ook geen echte GT1. Beetje tussen wal en schip. Een Gran Turismo in GT1-trim lijkt me ook best wel lekker.

    Zonde trouwens dat Aston Martin 2e is geworden. Had het de debutanten van Sumo Power met de Nissan erg gegund. Maar toch knap wat die (van origine drifters) aan prestaties hebben neergezet dit jaar. Met een beetje geluk worden zij de grote concurenten van Vitaphone volgend jaar. 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.