McLaren liegt zich een weg langs Ferrari

McLaren vs Ferrari

Ferrari is de laatste tijd sneller dan McLaren op wat voor een circuit dan ook. Engeland kleurde zelfs rood na de overwinning van Alonso op het lastige Silverstone in de GP van Engeland. Op de weg is het de 458 Italia die deuken slaat in Britse trots. Het wonder uit Maranello is technisch nog iets te superieur, maar bovenal ook als het gaat om exceptionele rijbeleving. Omdat Engelsen behalve trots ook vaak niet vies zijn van wat zelfkritiek, maakte Fifth Gear korte metten met de losgeslagen MP4-12C. Deze review heb je onlangs nog terug kunnen kijken op AutoEdizione.

Deze ‘schade’ kun je met een flinke zak duiten en een lange slungel uit Doncaster zo uit de wereld helpen, moeten de mensen van McLaren hebben gedacht. De brallende Jeremy Clarkson bleek de ideale klusjesman om wat scherven op te ruimen in Surrey. Een vlotte babbel en de snelste rondetijd op het Top Gear-circuit zouden immers werken als een wondermiddel. Helaas is Jeremy geen briljant acteur en heeft het snijden van taart in de vorm van een rondetijd een behoorlijk surrealistisch karakter. Enkel wat shots uit de fabriek van het bijzondere chassis maakten nog kans om voor het verschil te zorgen. Dat de ontembare MP4-12C zelfs drie volle seconden sneller zou zijn dan de 458, zorgt er echter pas echt voor dat dit uit zal pakken als een matig theaterstukje. Het feit dat de McLaren een ongelofelijke tweede tijd op het testcircuit zou hebben gehaald, nog boven almachtige supercars als de Bugatti Veyron SS, Gumpert Apollo en Ascari A10, is daarbij de ultieme anticlimax.

Wat ons betreft dus een knap staaltje dramatiek van de doorgaans zo nuchtere Britten. Alhoewel, denkende aan News of the World…

httpvh://youtu.be/piO0UXVZLAA

 

6 gedachten over “McLaren liegt zich een weg langs Ferrari

 • 12 juli 2011 om 17:55
  Permalink

  Hopenlijk maken de serieuze media als Car en Autocar gehakt van Clarkson. Zijn acts zijn sowieso over de houdbaarheidsdatum heen.

  Beantwoorden
 • 12 juli 2011 om 18:11
  Permalink

  Een veel snellere tijd t.o.v de 458 terwijl bij Fifth Gear de Mac iets langzamer was! En dat op hetzelfde circuit.Kan me niet aan de indruk onttrekken dat McLaren de auto voor de Stig iets heeft aangepast, maar dat blijft gissen. Persoonlijk hecht ik meer waarde aan de supertest in het Duitse blad Sportauto. Hier wordt ook melding gemaakt van het gebruik van gewone banden of sportbanden en sinds kort ook afwijkingen van evt. standaardwielstanden. Wacht de test van de naar mijn mening lelijke MP4-12C (allleen de naam al) af en ben benieuwd naar de mening van Horst von Saurma.
  Als ik het geld had kocht ik de auto die door mensen is ontworpen en gebouwd en niet een computer met 4 wielen.
  Blijf desondanks nog steeds fan van JC, RH en JM, verheug me elke keer weer op hun programma.

  Beantwoorden
 • 12 juli 2011 om 18:54
  Permalink

  Volgens mij geeft Jeremy een deel van de clue weg: Mc Laren heeft de auto onderhanden genomen “fiddling”. Daarnaast zag je de 458 in het eerste deel van het filmpje vrijwel permanent met wielspin rijden (en iedereen weet dat de auto dan zeker niet snel is)… Het is dus doorgestoken kaart en nog steeds geen sexy auto… Da’s toch jammer. :mrgreen:

  Beantwoorden
 • 12 juli 2011 om 22:16
  Permalink

  Verwonderlijk is dat JC geen enkele keer het bekende enthousiasme heeft dan normaal gesproken toch zijn kenmerk is ,wanneer hij naar de Ferrari kijkt zie je in zijn ogen: I want that car.
  Hij noemt de Mclaren een” precisie operatie instrument” en de Ferrari heeft meer het nachtzuster gevoel oftewel ZINGG !!

  Beantwoorden
 • 12 juli 2011 om 23:43
  Permalink

  Het hele handeling verhaal is echt BULLSHIT de Ferrari heeft volgens mij alles uit staan als ze alles op RACE zetten maakt hij op een circuit korte metten met de MC-Laren. Het verhaal heeft nog een kant Jason Plato en Tiff Needell kunnen echt rijden en racen Jeremy Clarkson kan dat niet. Tiff wilde dingen met de auto doen (MC-Laren) die de auto niet wilde en greep in dat was dus helemaal verkeerd waardoor hij naast de baan kwam. De Setup van de Ferrari is Bang On en van de MC-Laren dus niet. In het verhaal zitten veel gekke dingen zoals de Pk’s volgens mij is het minder.

  Ik vond Jeremy Clarkson altijd mijn held echt iemand die bij mij op een voetstuk stond. Maar de laatste jaren staat hij er naast hij gaat maar weinig met zijn tijd mee en als je oude filmpjes ziet dan doen ze dat vandaag de dag precies het zelfde met bijna de zelfde mening dat klopt gewoon niet!!

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 13 juli 2011 om 07:10
  Permalink

  Ik vond heel de uitzending nogal meevallen. Kijk, het is niet moeilijk om een auto te bouwen die sneller is dan een Ferrari (als het al zo is in dit geval), maar het is quasi onmogelijk om de passie en historie van een ferrari te evenaren. JC zegt duidelijk dat er iets essentieel schort aan de McLaren: Het is een saaie auto om mee te rijden en om naar te kijken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.