Meest geavanceerde testcircuit van Europa ligt in Modena

Autodromo di Modena

Modena bewijst zich de komende maanden nog meer als een van de belangrijkste mondiale thuishavens van de automobiel. In de Emiliaanse provincie waar Italië’s bekendste sportwagenmerken ooit ontstonden, ligt al het Fiorano circuit van Ferrari. Daar komt vanaf juni een nieuwe baan bij en als we de website van de ‘Autodromo di Modena‘ mogen geloven, zal het het beste zijn wat ons continent te bieden heeft. De bouw van het 2100 meter lange circuit, is al enkele jaren gaande en vindt plaats bij Marzaglia even ten westen van de stad Modena en ten noorden van Maranello, vlakbij een lokaal vliegveld. Het circuit zal als test- en als wedstrijdbaan worden gebruikt voor auto’s, vrachtwagens en motoren.

Autodromo di Modena circuito

Er staan 20 pitboxen en paddocks langs de baan, inclusief conferentiezalen, hotel, restaurant, bar en zelfs een collegezaal. Een smalle binnenbaan zal vooral voor tests en cursussen bestemd zijn, en een buitenbaan van 12 meter breedte (rechte stuk 15 meter) voor het snellere werk, ook in wedstrijdverband. Ook zullen op het circuit vele opleidingen worden gegeven aan bedrijven en mensen die een rijbewijs willen halen. Het grote project is eigendom van de firma Vintage SpA, momenteel eigenaar en bouwer van onder andere sportcomplexen en bowlingbanen. Volgens de eigenaar heeft het circuit straks al het denkbare te bieden wat met auto’s en motoren te maken heeft. De ligging is bovendien erg gunstig vanwege de vele liefhebbers van auto’s, die het hele jaar door vanuit de hele wereld naar deze regio komen voor Ferrari. Een vergelijkbaar fenomeen is ook te vinden in Spanje waar het Ascari Race Resort ligt te Ronda, al is deze van Modena als complex vele malen groter.


Een gedachte over “Meest geavanceerde testcircuit van Europa ligt in Modena

  • 7 april 2011 om 08:05
    Permalink

    Interessant nieuws.
    Heeft ook een historische achtergrond omdat je vroeger de grote prijs van Modena had dat bij de paardenbaan in de stad Modena gehouden werd.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.