Nieuw beeldmateriaal Maserati Quattroporte 2013

Maserati heeft om de boel nog een beetje extra op te warmen, wat nieuw beeldmateriaal vrijgegeven van de nieuwe Quattroporte plus wat schetsmateriaal van Centro Stile. Met dit model bewijst het merk met de drietand opnieuw, dat het in staat is om een zeer geraffineerd design te presenteren, want hoe meer je van dit vlaggenschip ziet, hoe mooier het geheel op je overkomt. Een bijna volmaakte gewaarwording als het om het ontwerp van een grotere sedan gaat. Golvende en scherpe lijnen in combinatie met smaakvolle details, zijn tot een zeer charismatisch geheel samengesmeed, zonder te onorthodox te zijn. De Quattroporte die we al kenden is geƫvolueerd tot een nieuw idee, dat ongetwijfeld ook qua karakteristieken straks herkenbaar terugkomt in het ontwerp van de de E-segment Ghibli en de SUV Levante.

[nggallery id=882]

6 gedachten over “Nieuw beeldmateriaal Maserati Quattroporte 2013

 • 21 november 2012 om 07:47
  Permalink

  Mooi, maar qua design komt hij niet in de buurt van de huidige QP. Die is sober en krachtig van lijn terwijl deze mij net iets te complex is. De achterzijde is nogal rommelig en mist identiteit. De koplampen hebben een eigenaardig design die niet de vorm van de auto lijken te volgen. De vouw aan de zijkant is te uitgesproken. Ook het design van zetels met de eigenaardige lijnvoering spreekt mij niet aan.

  Beantwoorden
 • 21 november 2012 om 09:39
  Permalink

  Het is, denk ik, zoals zo vaak bij prachtig Italiaans design. Het neemt even tijd om er aan te wennen, en blijkt dan vervolgens steeds mooier en mooier te worden. Meestal doet een foto onvoldoende recht aan het ontwerp. Opvallend vindt ik de prachtige spanning die vooral in de zijkant zit. Dat is zo typisch Italiaans en houd een ontwerp fris. Een groot verschil met de recente Jaguars die ik bijna saai vindt.

  Beantwoorden
 • 21 november 2012 om 09:49
  Permalink

  Ben het wel behoorlijk met Lusso eens, maar ik herken wat henk schrijft: een mooi design moet altijd wennen. Kleur van de auto met identieke achtergrond op de foto’s vind ik ronduit saai. Merkwaardige keuze voor promotiemateriaal…

  Beantwoorden
 • 21 november 2012 om 10:08
  Permalink

  Ik vind het een ronduit plezierige evolutie met een geheel eigen karakter. Met achterzijde van de huidige heb ik zowel op de pre-facelift als die erna altijd wat moeite gehad. Het had nl. op meerdere merken toegepast kunnen worden qua vormgeving. Bij de huidige is dat niet terug te zien en ‘sober’ om met de woorden van Lusso te spreken is ie eigenlijk nog altijd…(let op de opnames in de studio met egale achtergrond vergroot alles uit, wacht maar totdat je ‘m straks op de weg ziet) maar dan wel Italiaans sober, wat een stuk spannender is dan zoiets dergelijks uit een ander land. Het front is enkel mooier geworden en dus een prachtige doorontwikkeling. Ben het dus helemaal met Henk eens.

  Beantwoorden
 • 21 november 2012 om 14:31
  Permalink

  Ben nog even bezig geweest om te vergelijken met de bestaande QP en moet zeggen: die (oude) ziet er in vergelijking ineens een beetje ‘goedkoop’ en knullig uit, hoe raar het ook klinkt.

  Beantwoorden
 • 23 november 2012 om 16:29
  Permalink

  Een echte stijlvolle Italiaanse Limousine met karakter. Dit heeft Maserati dringend nodig en met keuze uit een V6/V8 motor en RWD/AWD zal de concurrentie hopelijk afgetroefd gaan worden. :mrgreen:

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.