Nieuw Tazio Nuvolari museum geopend in Mantova

Helden uit de Italiaanse autosport verdienen een eigen museum van formaat en daarom is gisteren op de geboortedag van de Mantovaanse coureur Tazio Nuvolari, een nieuw museum geopend in deze stad. Nuvolari was een van die mannen met veel lef, die krachtige Alfa Romeo’s op hoge snelheid over de finishlijn joeg. ‘Il Mantovano Volante’, stond ongeveer symbool voor de onverslaanbaar geachte Italiaanse suprematie in de autosport van voor de oorlog. Op 16 november 1892 werd hij geboren in het dorp Castel d’Ario nabij de stad Mantova.

Nuvolari was dankzij  zijn prestaties bijna een merklabel. Hij had zijn eigen symbool (schildpad) en initialen op zijn kleding.

Vandaag, zaterdag 17 december, is het museum dat in de voormalige Carmelino kerk aan de via Giulio Romano is gevestigd, de hele dag gratis toegankelijk (van 10:00-18:00). De totstandkoming van het nieuwe Museo Tazio Nuvolari, is gerealiseerd dankzij de inzet van het ‘Automobile club di Mantova’. Zij riepen de stichting ‘Amici del Museo Tazio Nuvolari Onlus’ in het leven, waardoor het project succesvol gefinancierd kon worden dankzij de nodige donaties. Het project is een toonbeeld van nationale en locale trots, van de veelal Montovaanse ‘vrienden’ van dit museum.

4 gedachten over “Nieuw Tazio Nuvolari museum geopend in Mantova

 • 18 november 2012 om 13:36
  Permalink

  Deze geniale man was ook europees motorrace kampioen in 1932. Daarna wordt hij onder andere geroemd door Ferdinand Porsche als grootste autocoureur ooit. 8)

  Beantwoorden
 • 18 november 2012 om 16:56
  Permalink

  In de ogen van velen en ook van mij de beste die ooit geracet heeft. Op twee of vier wielen.Hij won zelfs tijdens omstandigheden waarbij hij alles tegen had, door zijn ongelooflijke talent. Ik ken het oude museum dat enkele jaren geleden gesloten is, als ik in de buurt ben ga ik zeker in het nieuwe museum kijken!

  Beantwoorden
 • 19 november 2012 om 23:32
  Permalink

  Zoek het even op: de Race der races.Nuvolari verslaat met een ondergemotoriseerde Alfa de grote autounions en mercedesen in de GPvan duitsland in 1935.Meesterlijk. 😆

  Beantwoorden
 • 20 november 2012 om 09:10
  Permalink

  Geweldig die pre-war Monoposto’s. Jammer dat AR zich moest terugtrekken. Met de Tipo 162 hadden ze het antwoord op de Duitsers. Helaas mocht deze door het uitbreken van de oorlog nooit deelnemen. 🙄

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.