Nieuwe Fiat fabriek in aanbouw in Brazilië

Terwijl de voortgang voor nieuwe afspraken in Italië zo moeizaam lijken als het door een sleutelgat persen van een olifant, verloopt het elders zeer voortvarend.

Enige tijd geleden las je op onze site al over de plannen voor een nieuwe fabriek in het noorden van Brazilië. Na het succes van Sterling Heights in Michigan eerder deze week, komt vandaag naar buiten dat er ook een doorbraak is in het zuidelijkste deel van de beide Amerika’s. Een tijd lang werd er aangenomen dat het om de bouw van een nieuwe Chrysler-Jeep fabriek zou gaan, maar nu blijkt dat het om een nieuwe Fiat fabriek zal gaan. Volgende week zal Fiat Brasil de opening van een nieuwe fabriek aankondigen. Samen met de aankondiging voor een stevige uitbreiding in buurland Argentinië, blijkt hieruit dat de ambities van Fiat in Zuid Amerika daadwerkelijk heel hoog zijn. Men stelt duidelijk als doel definitief marktleider te worden. Momenteel is Volkswagen qua verkoopcijfers nog de grootste, maar met deze grote inzet zal dat waarschijnlijk niet lang meer duren.

De fabriek in aanbouw staat in de regio Pernambuco en vormt een stevige impuls voor de lokale economie. De Braziliaanse regering staat daarom ook garant voor de nodige extra financiële steun. Volgende week zal de president van Brazilië de locatie bezoeken en zal de aankondiging naar buiten worden gebracht. Men zegt dat de nieuwe Uno ook in deze fabriek gebouwd gaat worden. Fiat investeert tot 2015 de komende jaren van 6 miljard dollar in Brazilië. Deze investering gaat voor 70% direct naar de autosector.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.