Nieuwe Lancia’s bleken Photoshops

De term ‘kostenbesparing’ krijgt sinds de spraakmakende maandag van gister weer een nieuwe dimensie. Het zijn de Amerikanen van de website Jalopnik die ons er even vriendelijke op wijzen (foto hieronder), dat met name de Lancia’s die voor 99% nog hun Chrysler styling hebben behouden inclusief de grille, op het beeldmateriaal van gister ook daadwerkelijk ‘geshopte’ persfoto’s van Chrysler-modellen zijn! Met andere woorden; zelfs op virtueel gebied heeft Fiat-Chrysler een nieuwe interpretatie kunnen bedenken van badge engineering, zoals we dat nog nooit eerder hebben gezien. De Amerikaanse bron vraagt zich daarom zelfs af of de modellen wel echt bestaan? ….

Omdat we hier niet langer bij stil willen staan zijn we voor de gelegenheid zelf gaan krabbelen op het thema ‘Thema’. Volgens onze bedrijfsarts -die sinds gister extra bezorgd is geworden-  heeft dit een therapeutische werking. We hebben als een klein kind (met puntje van de tong uit je mondhoek) de herinterpretatie getekend van een Lancia op Chrysler-basis volgens het beeld waar we meer op gehoopt hadden. Vooral het afscheid van een groot deel van Lancia’s DNA (grille) dreunt vandaag nog na in ons gestel. Vandaar dit plaatje, die je overigens ook van dichtbij kunt bekijken in de gallery hieronder.

[nggallery id=543]

8 gedachten over “Nieuwe Lancia’s bleken Photoshops

 • 15 februari 2011 om 11:20
  Permalink

  Na gisteren is de hoop op de originele grille wel vervlogen, zie de Ypsilon die ook op de Lancia website staat. Dat is echt heel jammer.
  Wat een glimpje hoop geeft is dat de andere foto’s photoshops zijn en dat mogelijk deze modellen er toch nog anders uit gaan zien (of nooit komen).

  Beantwoorden
 • 15 februari 2011 om 11:41
  Permalink

  @AE zijn de foto’s die je liet zien op de site dan officiele FGA pressfoto’s?

  Beantwoorden
 • 15 februari 2011 om 11:45
  Permalink

  Jazeker die komen uit de officiële persberichten. Het valt me trouwens op dat vandaag op de websites van Lancia.com en .it alleen de zijkant van de nieuwe Ypsilon wordt getoond.

  Beantwoorden
 • 15 februari 2011 om 16:13
  Permalink

  ik zeg: AE als hoofd design Lancia – Let op Francois, dan kan het nog wat worden met je merk..

  Beantwoorden
 • 15 februari 2011 om 16:41
  Permalink

  Au, au, au.
  De hoop dat er toch nog een klein beetje moeite wordt gedaan om de Lancia-geest op een Crysler te forceren is vervlogen. Dit belooft ook niet veel goeds voor de periode die gaat komen na de ‘overgangsfase’…

  Beantwoorden
 • 16 februari 2011 om 11:31
  Permalink

  De negatieve respons op de foto’s was zo overweldigend dat ze in paniek nog een laatste aanpassing van de grille voorzien. Ik hoop het alleszins.

  Ik heb bijna niks positiefs gelezen over de Lancia’s op de verschillende italiaanse websites en niemand lijkt de nieuwe grille te appreciëren.

  Beantwoorden
 • 16 februari 2011 om 11:35
  Permalink

  @ AE: die ‘krabbels’ van jullie mbt tot de grille op de Thema is wél geslaagd. Sober en klassevol zoals het moet. Daar had ik perfect mee kunnen leven.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.