Nu ook garantie op je gebruikte Ferrari!

Het geldt dan misschien niet voor de stoffige Dino op de foto, maar Ferrari meent dat wel degelijk als het gaat om twee jaar garantie op oudere modellen die gekocht worden bij de Ferrari dealer.

Vanaf nu 24 maanden garantie op je dure rode ‘occassionnetje’ dus. Dat maakt de overweging voor een aankoop een stuk makkelijker. Mocht je een Prius plots te eng vinden vanwege onbetrouwbaarheid, koop dan nu een F430 met de kop eraf en je krijgt minimaal dezelfde garantie als bij de Toyota dealer. Je krijgt namelijk bij de garantie ook nog eens gratis ANWB hulp, mocht je ooit toch nog langs de kant van de weg geraken. Ferrari moet nu eenmaal ook iets meer op de kleintjes letten en hoopt hiermee op termijn meer klanten te kunnen binden aan het merk. De verkopen van 2009 daalden iets ten opzichte van 2008 met 3,88%. Ook al koop je nu een Ferrari uit 2002 en ben je de derde eigenaar, Ferrari ziet je voor vol aan!

De garantie geldt voor Ferrari’s tot 8 jaar oud en heet ‘Ferrari Approved Plus’. De modellen die onder die garantie kunnen vallen zijn alle recente V8 en V12’s; De 360, F430, 550 Maranello en de 612 Scaglietti. Voorwaarde is wel dat ieder exemplaar eerst gecontroleerd dient te worden op 190 punten plus de kilometerstand door de officiële dealer. Als alles eenmaal klopt, zal de Ferrari dealer de auto een onderhouds keurmerk geven met de beloofde garantie.

5 gedachten over “Nu ook garantie op je gebruikte Ferrari!

 • 4 februari 2010 om 11:33
  Permalink

  Krijg je die garantie ook op de Pontiac Fiero op de geplaatste foto? 😉

  Wel even een foto van een echte F40 plaatsen 😉 Dit is een imitatie, zie bv het ontbreken van een raamstijl in de portieren, knipperlichtje op de zijkant etc. Dit is een Poniac Fiero? (wel een mooie kit).

  Beantwoorden
 • 4 februari 2010 om 11:46
  Permalink

  Ik dacht al…waar ken ik die foto van. Op een forum ging het ooit ook al over die Fiero F40…

  Ik was zeker te druk met schrijven. 🙂

  Zo goed? 😀

  Beantwoorden
 • 4 februari 2010 om 11:49
  Permalink

  Haha, ik zag het ook niet meteen hoor mar vond het zo vreemd dat een F40 zo in een hoek onder het stof zou staan. Hoewel, bij een Dino kan dat dus ook/wel.

  [droommodus aan]
  Zouden er nog huizen in Italië staan waar zoiets ‘vergeten’ in een schuurtje staat?
  [/droommudus uit]

  Beantwoorden
 • 4 februari 2010 om 11:58
  Permalink

  Jazeker. Italië is ook op dat gebied ‘il Bel paese’. Onlangs werd bekend namelijk dat Italië een hoge dichtheid heeft aan verdwaalde oude auto’s. Dit omdat Italië al decennia lang een groot wagenpark kent.

  Behalve talloze bijzondere Fiat’s, Lancia’s en Alfa’s zijn er ook nog wel Ferrari’s en Lambo’s te vinden in schuurtjes en op patio’s.

  Beantwoorden
 • 5 februari 2010 om 20:44
  Permalink

  Dat is fijn Ferrari ,maar in nederland kennen we een onbeperkte (..)garantie in duur, in afwijking van de rest van Europa. De commerciele garantie kan niet uitsluiten de ”wettelijke” garantie op basis van non-conformiteit.
  Maar goed , het is positief.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.