Onderstel van nieuwe Abarth komt straks uit Parma

Verdi, Parmigiano Reggiano (kaas), Prosciutto di Parma (ham) en….Dallara.

Uit deze mooie stad in de Emilia Romagna komen dus alleen hele fijne dingen, want Dallara is mondiaal kampioen als het gaat om compacte, snelle en lichte autotechniek. Dankzij door hen ontwikkelde vooraanstaande technieken op het gebeid van racewagens, variërend van F1 tot F3, erkent de FIA vandaag de dag Dallara als een van de meest vooraanstaande bouwers van auto’s voor op het circuit. Maar wat als deze trots uit Italië zich nu eens bezig ging houden met het Italiaanse product voor op de weg. Bij voorkeur iets wat licht is en compact…

Deze ogenschijnlijke fantasie lijkt nu werkelijkheid te gaan worden, want Dallara zou betrokken zijn bij de ontwikkeling van een nieuw Abarth model. Afglopen juni kwam al het bericht naar buiten dat niet het Maleise Lotus Abarth zou gaan helpen, maar dat het een volledig Italiaans project zou gaan worden. Dit maakte marketing CEO Antonio Labate van het merk met de schorpioen toen trots bekend. Dallara zal met de ervaring die het heeft opgedaan in samenwerking met het Oostenrijkse KTM bij de ontwikkeling van de X-Bow, Abarth nu helpen aan een compacte productie sportwagen waar iedere purist van droomt.

Met deze ultra lichte structuur van carbon en buizen en een 1.8 TurboBenzina (235 pk), zal de Abarth een unieke standaard neerzetten. De auto zal ongeveer 1000 kilo wegen. Dankzij al deze hoogstaande techniek zal de duurdere Abarth coupé/roadster straks tegen de 60.000 euro kosten. Hopelijk kan Abarth dit hoge prijskaartje wel dragen, want de KTM X-Bow werd om die reden nauwelijks verkocht. Wij hebben er het volste vertrouwen in en denken zelfs dat andere speciale modellen zoals een compacte Alfa GTA of Lancia Fulvia hiervan mee kunnen profiteren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.