Pomigliano d’Arco is er bijna klaar voor

De lucht is eindelijk weer blauw boven de Napoletaans fabriek en de werknemers zijn er nu dan toch echt klaar voor.

Een van Fiat’s belangrijkste modellen voor de komende jaren, de nieuwe Panda, zal vanaf volgend jaar in productie gaan op een compleet nieuwe assemblage lijn in een sterk vernieuwde omgeving. Vanaf volgende maand worden de werkzaamheden hervat voor de installatie van de assemblagelijn. Deze werkzaamheden werden door omstandigheden tijdelijk stil gelegd. De laatste herinneringen aan de productie van de Alfa Romeo 147 zijn inmiddels ontmanteld en verwijderd. Uiteraard is de installatie van de nieuwe robots toevertrouwd aan de firma Comau. Comau is de vaste producent van dit soort productiemachines voor FGA.

Dankzij het in juni bereikte akkoord zullen druppelsgewijs alle werknemers van de fabriek in Pomigliano d’Arco weer aan het werk gaan. De enkeling die niet akkoord is zal via een afvloeiingsregeling uiteindelijk zijn baan kwijt raken. De werknemers worden voorbereid en geformeerd vanaf eind dit jaar. Comau zal begin volgend jaar de werkzaamheden in de fabriek beëindigen zodat de productie in de eerste zes maanden van 2011 op gang kan komen. Uiteindelijk zal de productiviteit in een rap tempo kunnen toenemen dankzij de toepassing van extra ploegendiensten. De fabriek bouwt straks zes dagen per week de nieuwe Panda, 24 uur per dag.

En dan is er nog de fabriek in het Siciliaanse Termini Imerese. Daar zal FGA geen auto’s meer bouwen in de loop van volgend jaar, maar vanaf 15 september worden de voorstellen gepresenteerd worden die door de regionale regering en door Rome gekeurd moeten worden. Het gaat om vijf voorstellen. Voor november zal er geen besluit genomen worden.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.