Home » Alfa Romeo

Productiefase Alfa Romeo 4C begint in Zuid Italië

7 mei 2012 19:30 5 reacties

Over exact een jaar start de productie van de Alfa Romeo 4C in Modena, maar de aanloop ernaartoe is inmiddels begonnen in de regio Campania. Ruim een maand gelden heb je bij ons de aankondiging al kunnen lezen en inmiddels is in de plaats Airola, op korte afstand van Napels in de provincie Benevento, de productie gestart van hoogwaardig composietmateriaal (carbon fiber) begonnen bij de firma LMC (Lavorazione Materiali Compositi).

In een Joint Venture met de opdrachtgever en expertise van buitenaf (Adler Plastic uit Ottaviano), wordt er op het hoogste niveau geopereerd, om deze belangrijke productie te doen slagen. LMC produceert al jaren voor de luchtvaartindustrie en Adler Plastic is een internationaal concern bestaande uit 58 fabrieken en 7 centra voor productontwikkeling.

De productie van componenten voor de Alfa Romeo 4C heeft een waarde van 15 miljoen euro (70% op naam van Adler Plastic en 30% op naam van LMC) en wordt uitgevoerd door de productielocatie TTA. Daar werken dankzij dit project de komende tijd 160 nieuwe werknemers en binnen 8 maanden zullen dit er zelfs 220 zijn. De productielocatie heeft een injectie van 314 duizend euro ontvangen met dank aan de gemeente Airola. Voor de langere termijn is het de bedoeling dat TTA de eerste permanente fabriek van carbon fiber wordt in Italië. Het Italiaanse ministerie van economische ontwikkeling staat achter dit initiatief en zal dit waar nodig ondersteunen. De van oudsher al geïndustrialiseerde omgeving van Airola kan zo na jaren van diepe crisis, weer groeien en eventueel nieuwe ondernemingen aantrekken. De JV met Fiat, speciaal voor de Alfa Romeo 4C, kwam op het moment dat de regio een nieuw dieptepunt kende door de sluiting van bedrijven als Benfil en Tessival.

De Alfa Romeo 4C zal technisch uitblinken wat betreft soliditeit en het waarborgen van een laag gewicht. Behalve het veelvuldig gebruik van carbon fiber elders in de constructie, gaat het vooral om de zelfdragende carrosserie uit een geheel (monocoque). Voor de voorste en achterste opbouw, wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig aluminium. Slechts 35 km van Airola begint binnenkort de bouw van een nieuwe variant van de 1750 TBI motor te Pratola Serra. In eerste instantie voor de 4C en later ook van toepassing op andere nieuwe modellen van FGA en Alfa Romeo in het bijzonder.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • HSnertik schrijft:

  Vol verwachting klopt mijn hart

 • Di Segno schrijft:

  Het duurt even…

  Maar dan komt er ook iets moois!

 • Di Segno schrijft:

  @HSnertik;

  Nice pic… 😉

 • Superleggera schrijft:

  zuid italie. alfasud.

  hm. ik hoop van harte, dat ze t daar in t zuiden niet weer zo zullen laten gaan. dan voorzie ik een onafwendbare ondergang…

 • niccolo schrijft:

  Ach, zal wel loslopen. Op composiet materiaal heeft de roestduivel geen vat 😆 Komt helemaal goed, zeker met Uncle Sergio aan het roer!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties