Home » Alfa Romeo , Overige

Productiestart Alfa Romeo 4C weer een stapje dichterbij

26 maart 2013 15:41 Geen reacties

4c productie

We schreven vorig jaar al dat de Italiaanse Adler-groep uit de regio Campania de eer krijgt om het chassis-gedeelte van de Alfa Romeo 4C dat uit carbon fiber is opgetrokken, te produceren. Het eerste exemplaar van deze lichte en solide opbouw van de 4C, was te zien in Genève en was te herkennen aan het nummer ‘4C000′ (foto onder). De installatie van de productie is nu voltooid en geïnaugureerd in de Zuid-Italiaanse gemeente Airola. De nieuwe fabriek in de provincie Benevento heet Tecno Tessile Adler srl. Adler neemt zo’n 70% van de productie van de componenten voor haar rekening.

4c productie2

De productiestart bij de Napolitaanse multinational is een onderdeel van een investering van zo’n 15 miljoen euro. In totaal levert dit zo’n 220 nieuwe banen op. Tijdens het startsein waren minister van economische ontwikkeling Corrado Passera, Ferrari-baas Luca Cordero di Montezemolo en diverse andere afgevaardigden van de overheid en industrie aanwezig. Het management spreekt over een veelbelovende en eervolle productie in lastige tijden. Net als Fiat bouwt ook Adler aan een hoopvolle toekomst, dankzij de ontwikkeling van hoogwaardige en specialistische techniek.

4c fotoshoot

Adler heeft op dit specifieke vlak al volop ervaring opgedaan in opdracht van de vliegtuigindustrie. De productielocatie beslaat 38 duizend m², het kantooroppervlak is zo’n 2100 m² en verder is er nog eens 20 duizend m² aan oppervlak waarop aan onderzoek en ontwikkeling wordt gedaan. De Adler-groep werd in 1956 gesticht door Achille Scudieri en is nog altijd een familiebedrijf, zoals veel ondernemingen in Italië. Zoon Paolo Scudieri staat sinds 1992 aan het roer van de firma uit Ottaviano, dat maar liefst 58 productielocaties telt in 19 verschillende landen, 7 onderzoekscentra heeft en 9000 werknemers in dienst heeft. Adler levert aan alle grote autogroepen in de wereld en aan grote toeleveranciers als Magneti Marelli, Bosch, Delphi en industrieën als Electrolux, Trenitalia en Azimut.

De productie van de 4C komt zoals eerder gezegd dus geleidelijk op gang dit voorjaar. Eerste leveringen verwachten we in de tweede helft van dit jaar, terwijl het pas volgend jaar grotere vormen aan zal nemen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Overige

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties