Rome krijgt F1 maar niet de landstitel

Monza mag opgelucht adem halen want de titel van ‘Gran Premio d’Italia’ blijft in handen van de Lombarden.

Een tijdje terug schreven wij tussen neus en lippen door over de mogelijke F1 in Rome. Formule één opa Bernie Ecclestone, heeft nu goed nieuws naar buiten gebracht voor beide steden. Doorgaans zijn compromissen niet de stijl van de knotsgekke Brit, dus is dit een aangename verrassing. Monza blijft de voornaamste gastheer in Italië en Rome speelt de tweede viool vanaf 2013 met een speciaal stads circuit over de brede wegen van het voormalige fascistische neo groot Romeinse bolwerk E.U.R.  Rome zal hiermee de F1 wat Italiaanser maken dan het al was, en de ietwat separatistische lokale politici van Monza (Lega Nord) kunnen na de zalvende woorden van Ecclestone de strijdbijl eindelijk begraven. Zo is een klassiek Italiaans moddergevecht toch tot een ideaal compromis gekomen dankzij de leiders en goeroe’s van de machtige F1. Inmiddels kondigt Ecclestone ook een nieuwe Grand Prix aan in India vanaf 2011.

Vanuit Bahrain kwam dit nieuws naar buiten. Daar maken sterren als Alonso, Schumacher en Hamilton zich inmiddels op voor een titanenstrijd die zondag van start zal gaan.

2 gedachten over “Rome krijgt F1 maar niet de landstitel

 • 12 maart 2010 om 08:17
  Permalink

  Onlangs was er een enquete over de F1 en ook over de circuits waar gereden zou moeten worden.
  Heb toen overtuigd gekozen voor de traditionele circuits.

  Een gruwel die stadscircuits van Valencia , Singapore en straks Rome.
  F1 hoort alleen in Monaco in de straten te rijden want traditie.

  Ik reed overigens vorig jaar vlak voor de F1 race in Monaco over het circuit met mijn Alfa 33. Toch heel leuk om te doen en mee te analyseren hoe die F1 coureurs daar met waanzinnige snelheden rond rijden.

  Beantwoorden
 • 13 maart 2010 om 18:14
  Permalink

  Mee eens. Al mag Monaco ook verdwijnen van mij. Enige leuke stadcircuit voor mij is die van Long Beach. Vooral omdat de amerikaanse “openwheelers” tegen een (klein) stootje kunnen vergeleken met de fragiele F1.

  Circuits zouden weer aangelegd moeten worden volgens de wetten van de natuur. Vroeger legde men een bocht om een berg of een meer heen. Nu verplaatsen ze die berg effe of stoppen het meer effe vol zand.

  De “Via Agricola” word wel een leuk stukje op het Rome circuit. Een lange flauwe bocht naar rechts waarin geremd moet worden voor een haakse linkse die weer overgaat in een lange flauwe bocht. Dat gaat geheid een keer fout tijdens het aanremmen……

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.