Schetsen New Stratos

Dat het One-off project van de ‘New Stratos’ op initiatief van de Duitser Michael Stoschek in feite een volwaardige ontwikkeling is van een nieuwe auto blijkt uit alles.

Ten eerste zijn er de grote namen die participeerden in de ontwerpfase zoals Castriota en en Borgogno van Pininfarina. Vervolgens is er de techniek van Ferrari (F430 Scuderia) die momenteel nog altijd onderhevig is aan grondige aanpassingen, om zo de Stratos geheel eigen kwaliteiten en eigenschappen mee te geven. Van A tot Z een productierijp gebeuren dus, dat iets meer jaren in beslag neemt dan normaal gesproken het geval zou zijn, omdat het geen commercieel doeleinde zou hebben. Een droom die uitkomt van een uiterst vermogend iemand met smaak en ooit begon in de vorm van deze schetsen.

Is deze opdracht van Stoschek een opzichzelfstaand stukje Duitse Gr├╝ndlichkeit als gevolg van een uit de hand gelopen hobby, of is hier meer aan de hand? We zullen het vanzelf merken zodra de auto echt af is, wat we van deze ‘New Stratos’ terug gaan zien in de toekomst.

[nggallery id=450]

2 gedachten over “Schetsen New Stratos

 • 24 september 2010 om 14:22
  Permalink

  Begreep via het Engelse blad EVO dat er een ontwikkelingsteam aan het werk is.
  Handling wordt getest door ex F1 rijder Thiago Monteiro.

  Zou sprake zijn van een kleine serie van 25 stuks.

  Beantwoorden
 • 26 september 2010 om 01:14
  Permalink

  He Tomba,

  Das goed nieuws zeg dat er toch meer van gemaakt gaan worden.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.