Scoop: Alfa Romeo’s eerste SUV opnieuw gespot in Amerika

Alfa SUV

In de buurt van Detroit is opnieuw een compacte SUV gespot met aangepaste carrosserie van de Alfa Romeo Giulietta. De eerste werd afgelopen najaar al eens gezien in dezelfde omgeving. Dit keer kunnen we bijna met alle zekerheid vaststellen dat het inderdaad om een prototype gaat, van de geplande Milanese SUV op Compact (US) Wide platform. Dat valt volgens ons namelijk op te maken uit een subtiel detail aan de voorzijde; De hartvormige ‘Scudetto’ rondom het element van chroom -die we al kennen van de Giulietta- wijkt namelijk af van die van de C-segment Alfa. Deze is iets hoekiger vormgegeven met name aan de onderzijde en het gedeelte waarin het logo verwerkt zal worden. Volgens ons is deze ‘uitsnede’ alvast toegepast op een bestaande bumper van de Giulietta, om hier tijdens de eerste testfase al de juiste hoeveelheid luchttoevoer in motor tot stand te brengen.

Het is niet bekend of de SUV ook Kamal zal gaan heten, zoals het prototype uit 2004. Wel weten we inmiddels dat dit model een van de eerste is die op de planning staat voor het merk en dat hij geproduceerd zal worden in de Chrysler fabriek van Toledo in de staat Ohio. De investering voor het opbouwen van een totaal nieuwe assemblagelijn is daar reeds in gang gezet. In die fabriek zal naast de Alfa Romeo ook een nieuw model van Jeep geproduceerd worden (opvolger van de Compass en Patriot). Volgend jaar start de productie en zal er een wereldwijde marktintroductie plaatsvinden voor beide modellen. Volgens de planning van FGA zal de SUV van Alfa Romeo zich onderscheiden door zeer dynamische rijeigenschappen die passen bij het merk.

9 gedachten over “Scoop: Alfa Romeo’s eerste SUV opnieuw gespot in Amerika

 • 8 februari 2012 om 17:26
  Permalink

  is het niet gewoon vanwege de compact WIDE body dat de motorkap, de voorbumper en het dak er een stukje tussen moesten krijgen tov de standaard Giulietta?
  Op de foto’s in ieder geval twee exemplaren denk ik (althans twee soorten velgen).
  Nu al weer leuk om eindelijk weer eens nieuwe prototypes e.d. van Alfa te zien! Zin in deze nieuwe fase – ook hier op AE (met wel heel veel Fiat nieuws, maar weinig Alfa nieuws) πŸ™‚

  Beantwoorden
 • 8 februari 2012 om 19:27
  Permalink

  Zou idd door de verbreding kunnen komen raaf. Idd weinig Alfa nieuws tegenwoordig.. we speuren alles af πŸ™

  Beantwoorden
 • 8 februari 2012 om 21:30
  Permalink

  Ik kan nog niet wennen aan het idee van een zee container op wielen anex zicht belemmeraar (zowel voor je als in de spiegels) van de Italianen maar ja deze hokken zijn hip dus moeten ze ook mee maar van mij mogen ze alles hoger dan 1,5 verbieden op links te rijden als je een vrachtwagen wil rijden ga er dan ook maar achter hangen ipv mijn zicht te belemmeren.

  Verder wel goed nieuws dat ze wel serieus bezig zijn. Liever een scudeto of 3 tand prominent in je spiegel dan een paar van die lelijke chromen ringen of een blauw wit vlakje of nog erger een ssangyung of die figuren die de weg niet weten en de hele tijd maar die ster volgen.

  Beantwoorden
 • 8 februari 2012 om 21:39
  Permalink

  In de US of A kennen ze alfa niet meer daarom hangen ze maar op ieder proto type een Giulietta jasje ofzo? Ik denk dat ze liever echte alfa’s zien daar dan alleen maar van die verbouwde koetsen waar vervolgens een Dodge onder vandaan komt. Naast z’n suffe suv de 4C ook meteen de echte giulietta op de boot zetten. Is weer eens wat anders dan een golf of een honda snifik.

  Beantwoorden
 • 8 februari 2012 om 21:41
  Permalink

  Uitlaat geeft in ieder geval weinig bodemvrijheid…..

  Met de scudetto is meer aan de hand: onder het verchroomde exemplaar is een bredere in zwart te zien. Lijkt daarom meer dan een voor de gelegenheid opgerekt exemplaar. Leuk detail verder dat dak en motorkap ook een “inzetstukje” lijken te hebben om over het bredere platform te passen. In ieder geval goed te zien dat het onderhuids, zowel letterlijk als figuurlijk, bruist bij alfa. 2012 mag dan een jaar worden zonder veel nieuws, het is de stilte voor de storm! Looking forward to the occassion wat mij betreft πŸ™‚

  Beantwoorden
 • 9 februari 2012 om 08:01
  Permalink

  Ik ben niet echt voorstander van dit model. Liever had ik nu prototypes van een Spider, GT of een Giulia zien rondrijden. Hadden ze mij 30 jaar geleden verteld dat Alfa Romeo op een dag alleen een stadsauto, een compacte gezinswagen en een SUV zou bouwen, dan had ik het niet geloofd. Dit soort modellen is niet waardoor Alfa groot is geworden en kleine jongensdromen heeft doen ontstaan.

  Beantwoorden
 • 9 februari 2012 om 12:53
  Permalink

  of een alfetta saloon,fingerlicking good… πŸ˜€

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.