Home » FCA

Servische Fiat-fabriek ontvangt ‘Companybest 2012’ award

6 februari 2013 15:01 Geen reacties

Kragujevac1

De Servische Fiat-fabriek in Kragujevac, is de modernste en grootste autofabriek van Zuid-Oost Europa. Daarvoor ontvangt het nu de ‘Companybest 2012 award’. Deze fabriek waar volgens het WCM-principe geproduceerd wordt, ontvangt deze prijs van de jury van Autobest, een overkoepelend orgaan ter bevordering van de auto-industrie in opkomende economieën. De CEO van FGA Serbia Cesare Antonio Ferrara (foto onder) nam in Athene tijdens de presentatie van de Fiat 500L, de prijs in ontvangst.

Kragujevac2

Fiat zette dit succesvolle project de afgelopen jaren in samenwerking met de Servische overheid op poten. Deze JV vormt in feite de wederopbouw van een industrie, dat ten gevolge van een bloedige oorlog nagenoeg was vernietigd. Ook voor deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Balkan, was Fiat een belangrijke partner van deze industriële tak (Zastava). Na en totale investering van in totaal 1,2 miljard euro, rollen in Kragujevac inmiddels dagelijks grote aantallen van de Fiat 500L van de band.

Kragujevac

Volgens Ferrara is deze onderneming, waar sinds 2008 aan is gewerkt, een zeer waardevolle investering geweest, dat de gehele regio ten goede is gekomen. Fiat is de grootste producent in dit gebied en verschaft werk aan 2500 werknemers en zorgde voor nog eens 1000 extra banen in de toeleveringsindustrie. Ferrara zegt dankbaar te zijn voor deze erkenning van Autobest. De realisatie van een hypermoderne fabriek op de as van een oude, krijgt zo de erkenning die het verdient. De Fiat 500L is langzaam maar zeker een hoogwaardig geproduceerde auto, die binnen heel Europa op solide verkoopaantallen zal kunnen rekenen (uiteraard moet daarbij rekening worden gehouden met de huidige marktcondities).

Kragujevac3

Cesare Antonio Ferrara, directeur Fiat Group Automobiles Serbia.
To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties