Home » Maserati

Sfeervol Nederlands debuut Maserati Ghibli in Eindhoven

17 juni 2013 9:39 4 reacties

ghiblidriessen

In ‘Het Ketelhuis’ te Eindhoven werd zaterdag voor het eerst op Nederlandse bodem de Ghibli aan het publiek gepresenteerd. Een heerlijke lentezon en wel drie exemplaren van de al even nieuwe Quattroporte voor de deur, zorgden alvast voor een fijne entree. De lokale Maserati-dealer Driessen Autogroep heeft inmiddels een goede reputatie als het om sfeervolle introducties gaat. Brabantse gastvrijheid en gevoel voor stijl vormden wat ons betreft een ideale mix, om de Ghibli onder de mensen te brengen. Het enthousiasme over deze charismatische nieuwkomer met drietand was ook duidelijk voelbaar. De zeer uit de kluiten gewassen Quattroporte is voor velen misschien van een iets te grote orde, maar de Ghibli deed veel vaders -en zonen- zichtbaar dromen van een proefrit. De Ghibli is dus in duidelijk voor een groter publiek een verleidelijk aanbod.

Daarmee beseften we als aanwezige redactie van AutoEdizione wederom dat dit model een uitermate belangrijke basis is, voor alles wat de komende jaren uit Italië komt en tevens een rol van betekenis wil spelen in de hogere segmenten. De mooie Ghibli is dus een keer- en  startpunt op weg naar consequente schaalverbreding. Vanaf dit model zal de autobouwer uit Turijn opnieuw op levensvatbare wijze, deel kunnen nemen op de zakelijke markt. Iets dat sinds de jaren ’80 eigenlijk niet meer op succesvolle wijze heeft plaats kunnen vinden. Bovendien beseffen we ook dat dit niet zomaar een ambitieus plan van de producent is, maar dat de productie van een dergelijk model tevens de weg omhoog kan inluiden voor een hele industrie. De auto-industrie van Turijn kan zo hopelijk weer wat van zijn verloren glans terug gaan winnen.

Aan de reacties van het toch altijd wel nuchtere en redelijk rationele Nederlandse publiek zal het in ieder geval niet liggen. Het was duidelijk dat de bolide, die centraal stond opgesteld in een tot café omgebouwde industriële hal met hoge ramen, iedere aanwezige kon bekoren. Optisch én auditief, want af en toe werd er een heerlijke symfonie gestart. De typisch Italiaanse V6 is gelukkig weer onder ons! De Ghibli staat in ons land op de prijslijst vanaf 80.376. Lees hier alle prijs- en optiegegevens.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • danielcarrer schrijft:

  Wat is de Ghibli toch een heerlijke auto! Dat interieur…! 😯 ***kwijlt***

 • dietje91 schrijft:

  Ik vind het interieur eerlijk gezegd behoorlijk tegenvallen. Vooral als je van de QP in de Ghibli stapt… De QP zn interieur vind ik dan wel bijzonder geslaagd, de zetels zitten ook ongelooflijk heerlijk, iets wat me dan ook weer niet opviel in de Ghibli.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Kwaliteit en afwerking was in de Ghibli duidelijk van dezelfde standaard als in de QP. Mooier ontwerp vinden veel mensen bovendien. Sommigen vonden juist de Ghibli lekkerder zitten omdat de stoelen wat meer steun bieden 🙄

 • Dutchbird schrijft:

  Wie nu nog voor een dikke Audi of BMW kiest moet zich behoorlijk na laten kijken! Wat een beauty!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Maserati

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties