Triennale in Milaan staat stil bij een eeuw Alfa Romeo

Zoals we afgelopen weekend ook al opmerkten, gaat het Alfa Romeo Centenario jaar in Italië niet bepaald ongemerkt voorbij.

Zo zijn er deze week de festiviteiten op de geboortegrond in Arese, waarbij veel aandacht is voor sfeer en cultuur. Maar verder naar het zuiden in de Toscaanse stad Prato is er van 25 september tot 3 oktober ook nog het “100 anni di Corsa” op initiatief van de lokale klassiekers vereniging. Daar kun je onder andere dagelijks genieten van tentoongestelde legendarische Milanese sportwagens en een heuse kunstgalerie met Alfa Romeo schilderijen, die elke avond te bezichtigen is.

Intussen gaat in Milaan een bijzondere tentoonstelling van start van 24 september tot 10 oktober. De locatie is niet geheel toevallig het Triennale di Milano museum voor design. Tijdens deze tentoonstelling wordt je werkelijk ondergedompeld in 100 jaar Alfa Romeo. Niet alleen vanwege de vele indrukken die je zult krijgen dankzij een grote collectie Alfa Romeo’s, maar ook vanwege een hoop uitgestalde documentatie van de ‘Centro Documentazione Alfa Romeo’. De tentoonstelling is bijvoorbeeld ook gericht op de rol van Alfa Romeo in de (Italiaanse) maatschappij van 1910 tot nu. Mogelijk is dit een van de mooiste samenvattingen die je als Alfa Romeo liefhebber dit jaar kunt bezoeken. Verder zie je daar 100 kunstwerken in het teken van de ‘Biscione’, is er een bioscoop waar uniek beeldmateriaal getoond wordt, en is er ook speciale aandacht voor Alfa Romeo reclame door de jaren heen.

De Alfa Romeo’s die je daar in het mooie museum tegenkomt zijn onder andere: A.L.F.A.15 HP Corsa uit 1911, de RL Super Sport uit 1925, de 6C 1750 Gran Sport uit 1931, de 8C 2900 B Speciale tipo “Le Mans” uit 1938, de Gran Premio Tipo 159 “Alfetta” uit 1951, de Giulietta berlina uit 1955, de Giulia Sprint GTA uit 1965, de Montreal uit 1970,  de Alfa 164 uit 1987, de Alfa 156 uit 1997, de Alfa 8C Competizione uit 2006 en de nieuwe Giulietta.

Een waar Alfa Romeo hoogtepunt dus, die je niet snel wilt missen.

2 gedachten over “Triennale in Milaan staat stil bij een eeuw Alfa Romeo

 • 21 september 2010 om 13:16
  Permalink

  Mooi,

  Daar ga ik vrijdag dus kijken. Kan mijn geluk niet op dit jaar.

  Ben aanstaande zaterdag in Arese voor het museum en daar is ook al feest.

  Geluk gehad met de periode toen ik boekte 4 maanden geleden

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.