Home » FCA , Fiat

Zo wordt de Fiat Panda gebouwd

8 augustus 2012 11:06 4 reacties

Fiat bouwt solide auto’s, dat was al een tijdje onze overtuiging, maar toen we afgelopen winter in de Panda stapten wisten we direct dat de Italiaanse fabrikant nog een sprong voorwaarts had gemaakt. De perfectie van dit massaproduct is indrukwekkend en kan zich meten met de besten, zo niet deze zelfs overtreffen. In deze moeilijke economische tijden, die voor Fiat eigenlijk al bijna 10 jaar duren dankzij een grootschalige overgang naar een grotere afzetmarkt en de huidige Europese marktcondities, heeft Fiat desondanks continu geïnvesteerd in haar productiemodel.

Fiat heeft zichzelf daarbij opnieuw uitgevonden. Het creëren van een optimaal product kan alleen onder optimale omstandigheden en met die filosofie ontstond de afgelopen jaren de nieuwe Fiat-fabriek. Pomigliano d’Arco vormt daarin duidelijk een mijlpaal. Deze grote productielocatie nabij Napels ontving reeds het zilveren World Class Manufacturing label en de internationale erkenning voor Automotive Lean Production. Fiat staat door deze wijze van produceren voor perfectie, toewijding en creativiteit. Daarmee is de volmaakte Italiaanse auto geboren en heeft de wereld een goede reden om naar deze producten uit te kijken. Wie nog twijfelt, wil de waarheid blijkbaar liever niet onder ogen zien. Gelukkig zeggen enkele mooi beelden veel meer dan duizend woorden;

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • Di Segno schrijft:

  “de volmaakte italiaanse auto geboren…”

  Ligt het nou aan mij of is deze “iets” over the top marketing-gebral een beetje overdreven?
  En een beetje bescheidenheid zou ook welkom zijn in plaats van “wie nog twijfelt….onder ogen zien.”

  Of de Panda volmaakt IS, waag ik me niet aan(het is een erg persoonlijke invulling), maar welke woorden moeten we dan nog kiezen als we over de berlinetta hebben of de quattroporte willen beschrijven?
  Alsof de hamster uit zn molentje is gestapt en loopt te brullen te midden van een roedel leeuwen.
  Met alle respect maar dit soort zelfingenomen gewauwel heeft dit leuke product niet verdient.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Dacht het wel… de Panda is echt bijzonder en calvinistisch chagrijn is er al genoeg in deze wereld. Lang leve de Panda en de Hamster!!! 8)

 • Di Segno schrijft:

  Oh!

  Mee eens; weg met calvinistisch gezeur!
  Maar misschien “less is more”?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Neu… Een lofzang is nooit te veel mits gefundeerd en in het geval van de Panda en Pomigliano is dat echt zo. De jubeltekst is een lofzang op het feit dat Fiat nu tot de beste bouwers ter wereld hoort qua kwaliteit (vooral op het gebied van massaproducten zoals de Panda) en dat ze dat perfect weten te combineren met creativiteit (bekijk de Panda maar eens goed zou ik zeggen) met als resultaat de perfect Italiaanse auto. Wat mij betreft uniek in wereld dus..

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties