5 sterren NCAP: Maximale score voor Lancia Thema en Fiat Freemont

Lancia Thema NCAP

Hoe veilig zijn nu tot Italiaanse merken gerebadgede Amerikaanse auto’s? Wel, heel veilig want de Lancia Thema en de Fiat Freemont halen beide het volle pond met 5 sterren NCAP. De Voyager is iets minder vriendelijk voor de mens met 4 sterren, wat vooral te maken heeft met de voetgangersveiligheid van de MPV met slechts 49% score (‘So don’t get hit by an MPV!’). Amerikaanse eh.. Italiaanse auto’s zijn sowieso minder vriendelijk voor wie over straat loopt, want de vergelijkbare concurrentie deed dit beter. Voetgangers zijn in Detroit dus minder heilig zullen we maar zeggen. Inzittenden van de vorige week gelanceerde Lancia MPV zijn wel beter af en scoren 79% voor volwassenen, 67% voor kinderen en 71% wat betreft extra techniek dat de veiligheid bevordert. De op de 300 gebaseerde Thema scoort zoals gezegd 5 sterren met 83% voor volwassenen, 77% voor kinderen, 59% voor voetgangers en 71% door extra veiligheidssnufjes. De Fiat Freemont haalde eveneens 5 sterren met 83% voor volwassenen, 82% voor kinderen, 50% voor voetgangers en 71% aan extra veiligheidstechniek.

httpvh://youtu.be/b7TgR353nyo

httpvh://youtu.be/zcq-qMk_aPc

httpvh://youtu.be/MKWqUhLWV-k

2 gedachten over “5 sterren NCAP: Maximale score voor Lancia Thema en Fiat Freemont

 • 27 oktober 2011 om 10:32
  Permalink

  Het blijven Amerikaanse gebakjes. Op de site van EuroNCAP kun je zien dat de Thema, Voyager en Freemont het laagst scoren van alle twaalf de geteste modellen.

  Beantwoorden
 • 30 oktober 2011 om 19:11
  Permalink

  Het blijven dan ook ‘omgenummerde’ Chryslers. Ik ga er NOOIT aan wennen. De TCA hier in Amsterdam rijdt er al jaren in. Benieuwd hoeveel Lancia Thema’s met blauw kenteken er binnenkort rondrijden?!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.