Home » Alfa Romeo , Maserati

Alfa Romeo 4C straks in Amerika via Maserati netwerk

1 oktober 2013 20:55 6 reacties

maserati alfa romeo

Alfa Romeo zal de nieuwe 4C straks in de Verenigde Staten bij de Maserati-dealer neerzetten en niet via de Fiat-verkooppunten aan de man brengen. De briljante 4C moet Alfa Romeo bij het Amerikaanse publiek (her)introduceren, maar men ziet dus af van een start onder 1 dak bij Fiat. Aanvankelijk was dit wel de bedoeling, zeker met het oog op de komst van andere modellen als de Giulia, een SUV en de nieuwe Duetto. Deze zijn voorlopig echter nog geen realiteit, wat onder andere te maken heeft met de zeer slechte marktcondities op Europese bodem. Alfa Romeo zou de marktbrede introductie zelfs opnieuw hebben uitgesteld. de 4C komt dan ook pas over een jaar aan in Amerika.

4c usa

De 4C volgt dus voorlopig het pad van de 8C Competizione, die in 2008 eveneens bij de lokale Maserati-dealers arriveerde. CEO Harald Wester maakte deze strategie bekend in een recent interview met Automotive News. Er is niet gemeld of uiteindelijk ook de grotere volumemodellen samen met het merk met de drietand zal worden verkocht. Een paar jaar geleden werd nog bekendgemaakt dat hiervoor juist het Fiat-netwerk van enkele honderden verkooppunten gebruikt zou worden. We verwachten eigenlijk dat dit nog steeds het plan is gezien de aantallen die men wil bereiken.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

6 reacties »

 • AR 159 schrijft:

  Waarom nog langer wachten 😕 . Dus 2008 werd 2012 werd 2014 wordt nu 2015. Komt lekker over bij je potensiele klanten. Zet die 4C nu al bij de dealer of worden nu eerst al die eerste generatie 4C’s in Europa op de markt gezet. Je gaat toch niet nu produceren en dan die dingen een jaar opslaan en die klanten die een lounce editie hebben besteld in de VS een jaar langer laten wachten op hun bestelling.

  De Maserati dealer vind ik geen slechte stap laat die straks naast de Fiat dealers Alfa’s verkopen dan heb je een extra groot netwerk 😀 .

 • dmantione schrijft:

  “We hebben nu eindelijk de stap gezet tot investeringen in Alfa”

  “Ja nee, de markt is toch niet goed en dat was helemaal niet de laatste stap, we moeten nog beslissingen nemen over… eh nou eh… ja eh, dit!”.

  En zo gaat het al 5 jaar…

 • niccolo schrijft:

  Nix voorbode van de wederopstanding van een geweldig merk. Gewoon weer een one-of als de 8C. Van cuore sportivo naar bloedend hart.

 • Bartman schrijft:

  @AR159
  De 4C voor de VS is niet dezelfde als voor de Europese markt. Ze wordt ca. 100kg zwaarder vanwege de nodige aanpassingen door strengere eisen op het gebied van passieve veiligheid. Ik vermoed dat ze zich daarin verslikt hebben en mede daarom de introductie is uitgesteld. (2e kwartaal 20014).

  Wel degelijk een (voorzichtige) voorbode, aangezien de Spider/Duetto inmiddels al gespot is…. Nieuwe modellen worden altijd gefaseerd geïntroduceerd, al helemaal bij een kleine speler als Alfa. Dus eerst 4C in 2014, Duetto/Spider dan in 2015 en de rest 2015-2016, zoals al eerder aangegeven. Dus tegen die tijd is een groter netwerk (hopelijk) noodzakelijk. Uitgaande dat alle onzekere economische en politieke factoren geen invloed meer hebben op dit plan. Zekerheid is er pas als ze in de showroom staan…

  De volledige overname van Chrysler door Fiat heeft aanzienlijke vertraging opgelopen en zal de bepalende factor blijken voor het slagen van al deze plannen.

 • dmantione schrijft:

  Ja… ik zat erop te wachten… de overname van Chrysler is het probleem. Blijkbaar kan je wel een 500L uit Servië in een Amerikaanse FIAT-toonzaal zetten, maar voor een Italiaanse Alfa zou dat opeens niet mogelijk zijn?

 • Di Segno schrijft:

  @dmantione,

  Nee, dat kan niet, dat moet je met een totaal ander beleid de markt in gooien. Alfa moet hun presentatie en marketing gruwelijk strak en scherp regisseren, omdat ze al zo zwak staan in de markt met maar 2 modellen, dan kun je geen missers zoals “eventjes zomaar in een Fiat-toonzaal zetten”, permitteren

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Maserati

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties