Home » Alfa Romeo

Alfa Romeo SUV volop in ontwikkeling

29 januari 2013 15:56 12 reacties

Alfa Romeo SUV

Volgens een bron dichtbij de top van Fiat, werkt Alfa Romeo momenteel volop aan de voltooiing van een eerste SUV. Vandaag is naar buiten gekomen, dat morgen wellicht de officiële aankondiging volgt vanuit Grugliasco. Het moet een redelijk compacte C-segment SUV worden, met sportieve eigenschappen volgens de nieuwe filosofie van het merk. Vrij uniek in de markt qua kenmerken, met de Range Rover Evoque als enigszins vergelijkbare concurrent. FGA wil dit model als volwaardig premium product in de markt zetten, aldus de eerste geruchten.

Vooral in de VS verwacht men direct resultaat te kunnen behalen, met dit model waarvan de naam nog niet bekend is, maar waar al sinds de concept Kamal uit 2004 over wordt nagedacht. Als productielocatie en datum worden respectievelijk Mirafiori en 2015 genoemd.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

12 reacties »

 • Di Segno schrijft:

  Concurreren met de evoque?!

  Pfoe, dan zoek je je concurrent wel uit, ik ken geen suv die daar aan kan tippen
  Laat ie zich eerst maar eens staande houden tussen al die germaanse en koreaanse bakstenen, wellicht dat er dan een kans bestaat om met de benchmark binnen de suv-segment; de Evoque, te meten.

 • Lusso schrijft:

  Niet mee eens, je moet hoog mikken om hoog te eindigen. Als je je focust op de koreanen zal je ook afglijden naar dat segment.

 • Di Segno schrijft:

  @lusso,

  Ik snap wat je bedoelt en daar op te mikken is ambitieus, niet verkeerd, maar erg ambitieus.

 • Lancia4Ever schrijft:

  hm..wat is er bovendien hoog gegrepen aan een Evoque. In mijn ogen is dat namelijk een overgewaardeerde auto in een leuk jasje met niet al te moderne onderhuidse techniek. De echte concurrenten komen uit München en qua niche uitstraling is de kleine Range Rover een hele geschikte tegenhanger. Alfa Romeo biedt straks beide. Dat is trouwens direct de kern van het nieuwe Alfa. Optimale techniek en exclusieve looks. Kortom een verademing in de dodelijk saaie markt van dit moment 😆

 • Raaf schrijft:

  Hopelijk wat eerder dan pas in 2015 beschikbaar… We zijn net in 2013 begonnen. Als er werkelijk nu al sprake zou zijn van voltooiing, wat gebeurt er dan in de komende 2 jaar??

 • Di Segno schrijft:

  @lancia4ever,

  Ben ik niet met je eens, het is een dooier dan dood-saaie markt!
  Gedomineerd door lompe germaanse huizen op wielen en bulk/goedkoop aangeboden aziaten(uitzonderingen op 1 hand te tellen daargelaten). Qua techniek kan ik niet oordelen, maar aangezien de britten al vanaf WW2 vierwiel-aangedreven terreinwaardige techniek hebben, zullen ze ongetwijfeld ook een van de best know-how hebben vwb terrein-waardige suv. Die ervaring doen ze nu ook al 70 jaar op door te leveren aan een van de grootste kwaliteit-eisers die je kunt verzinnen het britse leger. Dus dat meegenomen, denk ik dat ze eigenlijk niet te kloppen zijn, maar goed. Voor wat betreft design, is het een typisch geval van “you hate it or you love it” en eigenlijk denk ik dus daardoor raak geschoten.
  Met bovendien en dat vind ik een pluim voor hun(doorgaans saaie) blokkendozen van landrover, hebben ze het familie-dna goed toegepast in een fris modern en sportief jasje, zonder identiteits-verlies en dat heb ik eigenlijk nog geen merk zien doen sinds het bestaan van de suv’s
  Overigens terreinwaardige voertuigen horen bij de britten als briljant design bij de italianen.
  AR’s techniek ben ik niet echt van op de hoogte, maar als ze de techniek gaan lenen van chrysler, geef ik ze een hele goeie kans, want die speelt sinds WW2 ook mee aan de top van terreinwaardige voertuigen(jeep…hummer is die ook van Chrysler?). En dat in combo met onorthodoxe design van AR, kan er best wat leuks uit komen,maar vooralsnog vind ik de Evoque een typisch voorbeeld van hoe een suv er wel goed uit kan zien en leggen ze de lat hoog als je dat wilt evenaren/conurreren.
  Maar goed, hoe hoger je mikt…

 • Lancia4Ever schrijft:

  @Di Segno Hummer was van GM en bestaat gelukkig niet meer 😉
  @Raaf: het wachten is op de installatie van de assemblagelijnen in Mirafiori. Begin volgens maand hopelijk meer details hierover.

 • San schrijft:

  FGA wil dit produkt als volwaardig premium in de markt zetten, dat bepalen zij niet maar de klanten 😉

  Blijft opmerkelijk deze auto, ze hebben Jeep toch al. Aan de andere kant ze gaan straks van dezelfde band rollen, typisch zo’n auto die het in Azie goed moet gaan doen?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Ik moet je corrigeren San; Niet de klant, maar de media 😉

 • San schrijft:

  @Lancia4Ever

  Toch maar gewoon een Ford Kuga als de rest allemaal al “premium” 😆 is, rij je toch nog bijzonder

 • Lancia4Ever schrijft:

  Noem je net een model die ik heel geslaagd vind (althans de eerste versie). 🙂

 • squadra schrijft:

  UHH FGA heeft heel veel knowhow op het gebied van 4WD WRC any one Lancia!!

  Ciao

  Squadra

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties