AutoEdizione vakantiekiekjes

zomerkiekjes

Geniet van deze heerlijke mix aan zomers beeldmateriaal, gemaakt door onze huisfotograaf Paul Vaarkamp. Typisch Italiaanse kunst op wielen in allerlei hoedanigheden. De sfeer van lang vervlogen tijden of een hoopvolle ondernemende toekomst voor de Italiaanse automerken, zie je hier excellent vastgelegd tijdens wat ritten langs de Ligurische kust en in het Piemontese binnenland.

[nggallery id=659]

Vergeten wrakken die al jaren als opslagplaats of kippenren fungeren (Fiat 500 en 128 in de bergen). Een auto die ontkomen is aan de slooppremie van 2009, omdat de eigenaar al jaren spoorloos is (Lancia Prisma in de regen). De oude auto van grootmoeder of grootvader die al een decennium lang op dezelfde plek staat en de zinderende zon trotseert (Fiat 1100, Lancia Fulvia). Vergeten occasions, waarvan niemand de waarde inziet (Autobianchi Bianchina, Fiat 500, Fiat Panda 4×4). Ondernemende Torinesen in een nieuw model op weg naar hun werk, of tijdens hun werk (Fiat Freemont, Lancia Delta, Alfa Romeo 159 Polizia, Lancia Ypsilon). Mensen die Italiaanse luxe nog altijd erg kunnen waarderen (Lancia Thesis) Kortom; kijk en geniet van onze laatste zomert(r)ip.

[nggallery id=660]

©PaulVaarkamp

5 gedachten over “AutoEdizione vakantiekiekjes

 • 25 augustus 2011 om 10:45
  Permalink

  Heerlijke beelden, dan weet je weer waarom Italië zo’n fantastisch land is.

  Twee dingen: Wil iemand die Fulvia redden..? En zo’n Freemont ziet er niet eens verkeerd uit als ‘ie voor een Italiaans terras staat 🙂

  Beantwoorden
 • 25 augustus 2011 om 11:33
  Permalink

  Toch leuk om een deel van mijn voertuigpark eens op de foto te zien. De (moderne) pistachegroene Vespa is een GT 200 L(usso), die in Italia al zeldzaam is maar in NL zeer zeldzaam, zeker in deze zomerse kleur.

  En op foto 5 mijn helaas veel te vroeg overleden Croma in Ivorio Speciale, in deze kleur ook een niet alledaagse verschijning.

  Zijn mijn Polizia 159-handboeien foto’s overigens ooit nog ergens geplaatst?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.