Brievenbus Fiat-Chrysler misschien wel in Nederland

FGA

Fiat heeft Chrysler overgenomen en opnieuw klinken (net als een paar jaar geleden) de speculaties door over een nieuw hoofdkantoor. In Amerika denkt men het zeker te weten; Fiat-Chrysler zal zich vestigen in een kantoor in Detroit. In Italië wordt intussen dag in dag uit de vrees geuit dat Lingotto in Turijn in een soort museum zal veranderen. Op woensdag 29 januari zal Marchionne pas officieel met uitspraken hierover naar buiten treden, maar inmiddels klinkt al puur om belastingtechnische redenen Nederland door als de daadwerkelijke thuisbasis. Ook dit is overigens niet voor het eerst.

wjr

Op de WJR-radio, een lokale zender uit Detroit, had men ter gelegenheid van de NAIAS vandaag weer eens de eer met de CEO zelf te spreken en vroeg men het op de man af. Om Marchionne uit de tent te lokken vroeg de presentator of men in Auburn Hills de tent mag sluiten nu Turijn de baas is. Marchionne antwoordde met te zeggen dat alles op z’n plaats zal blijven en dat een officieel adres voor de post enkel om financiële redenen gekozen wordt en geen nationalistische. Bovendien is het echte hoofdkwartier, oftewel het kantoor van de baas, nog altijd het vliegtuig waarin Marchionne wekelijks mee van hot naar her reist. Dromen over een nieuw gebouw met daarop de tekst ‘hoofdkantoor’, is vrij nutteloos, aldus de CEO.

Verder sprak Marchionne duidelijk gepikeerd over de laatste kritieken aan zijn adres door vakbondsleider Landini van de Fiom, die Marchionne weer eens een definitief vertrek uit het thuisland in de schoenen probeert te schuiven: “Klinklare onzin. We hebben reeds miljarden geïnvesteerd in Italië en we gaan dit weer doen, onder andere via het plan met Alfa Romeo.” Ook sprak Marchionne over een belangrijke mijlpaal om dit jaar wereldwijd meer dan een miljoen Jeeps te verkopen. Één op de vier auto’s van de groep is daarmee een Jeep. Met dit belangrijke merk wil Marchionne ook veel verder gaan. Tegen eind 2015 moet tevens de productie in China op gang worden gebracht. Plannen in Rusland blijven ook belangrijk aldus de CEO, al zal dat nog niet voor dit jaar zijn.

3 gedachten over “Brievenbus Fiat-Chrysler misschien wel in Nederland

 • 15 januari 2014 om 17:23
  Permalink

  Vele andere andere bedrijven uit de Fiat stal hebben inmiddels een brievenbus op schiphol hangen

  Beantwoorden
 • 15 januari 2014 om 17:29
  Permalink

  Dat niet aflatende eindeloze gezeur (in de media, in Amerika, in Italië) over het hoofdkantoor…
  Wat is de inhoud ervan, wat is het belang ervan??

  De plek van het ‘hoofd’kantoor heeft alleen een financieel belang en GEEN ENKEL operationeel belang, en dat is 100 x belangrijker.

  Beantwoorden
 • 15 januari 2014 om 18:02
  Permalink

  Inderdaad Henk. Om de Fiat nationaal blijvend te kunnen bedienen en te dienen, blijft Fiat gewoon, met mama EXOR, aan de Via Nizza zitten, Chrysler doet dat ook lekker zelf. Voor de rest horen we het de 29ste wel.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.