Britten willen Pininfarina eren met recordpoging

pininfairna tribute

Britten zijn vaak puristen als het om auto’s gaat en dat sluit perfect aan bij de indrukwekkende status van Pininfarina. Deze combinatie zorgt ervoor dat er weer een recordpoging zal worden gedaan, waarbij dit keer zoveel mogelijk door Pininfarina ontworpen carrosserieën bij elkaar zullen komen voor een ontmoeting en een notering in het Guinness World Records boek.

pf sergio windtunnel

Vorig jaar deden de Engelsen een soortgelijke poging met Ferrari’s en nu zal het dus behalve dat merk ook om Maserati’s, Alfa’s, Lancia’s, maar ook minder Italiaanse merken gaan, waarvoor het ontwerphuis uit Turijn ooit een mooie koets tekende. De locatie is passend en betreft het Hurtwood Park Polo Club te Surrey, waar tevens een tweedaags toernooi zal worden gespeeld. Dit vind men ook in Cambiano dermate eervol, dat Paolo Pininfarina zelf te gast zal zijn tijdens de recordpoging. Hij neemt namens de firma het jongste ontwerp de Ferrari Sergio mee (foto). Ook tal van andere VIP’s zullen hier op afkomen. Stuk voor stuk bekende en minder bekende bezitters van een prachtige door Pininfarina ontworpen auto. Eric Clapton en Rod Stewart zijn onder andere aanwezig. Men begint op zondag 2 juni met een vorstelijk ontbijt voor alle aanwezigen, voordat men overgaat tot de recordpoging.

Een gedachte over “Britten willen Pininfarina eren met recordpoging

 • 13 mei 2013 om 19:56
  Permalink

  Gaan ze er dan wel een paar verbannen van de lijst potentiele deelnemers?
  Missers van dit ontwerp huis zijn al die dingen die ze voor de Koreanen hebben getekend.
  Denk aan (of eigenlijk liever niet het doet afbreuk aan het de naam):
  Daewoo Tacuma
  Daewoo Matiz
  Hyundai Matrix

  Bij dit lijstje krijg ik al kippenvel en braak neigingen. en kleur ik :mrgreen:

  Gelukkig kennen we de naam vooral van het goeds dat ze ons brachten. Dat de fransen nog met ze in zee gingen hadden ze ook prachtige tijdloze creaties. Denk aan een 504 of 406 coupe de 306 cabrio ook de relatiev simpele 205 CTI vind ik nog steeds best wel leuk. Ja maakte PSA nog maar van dat soort ranke slanke modellen ipv obesitas 207’s en 308jes. (recent hebben ze deze dan ook vervangen door lichtere wagens maar het ontwerp daarvan is het ook nog steeds niet)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.