Analisten voorspellen productieplan Mirafiori tot 2016

Mirafiori toekomst

Analisten die zich regelmatig rond Fiat SpA bewegen, beweren de nog zo mysterieuze planning rond de grote Mirafiori-fabriek te weten. In principe wijkt het niet veel af van wat wij weten, al zien we dit keer zelfs wat extra data. Zelf hielden we de kans ook open dat een topmodel van Alfa Romeo in het E-segment in deze fabriek tot stand zal komen, maar het lijkt erop dat dit toch in Grugliasco gaat gebeuren in combinatie met de nieuwe Maserati Ghibli.

We beginnen met de datum die nu nog het verst van ons afligt. In 2016 (wanneer precies weet men nog niet) volgt inderdaad een opvolger van de MiTo. Dit keer wordt het een model dat ook buiten Europa verkocht zal gaan worden. Eind volgend jaar moet de eerste nieuwe assemblagelijn gereed zijn. Daarop zal als eerste een SUV van Maserati samengesteld worden. Een jaar later volgt een model op hetzelfde platform met Alfa Romeo-logo. Het is niet officieel, maar het feit dat dit vanuit een analistenbureau naar buiten gebracht is, maakt het interessant. De productie van deze drie modellen, die bovendien mondiaal verkocht zullen worden, kan de fabriek een heel stuk uit de onzekerheid halen.

Rest ons nog enkel de hamvraag; Is het nieuwe topmodel van Alfa Romeo (6C?) uit Grugliasco straks het eerste nieuws van Alfa Romeo? De SUV is immers nog meer dan twee jaar van vandaag verwijderd. We gokken voor de nieuwe grotere sedan op de eerste helft van 2014.

5 gedachten over “Analisten voorspellen productieplan Mirafiori tot 2016

 • 14 mei 2013 om 08:18
  Permalink

  Net als de Ghibli verwacht men de 6C ook eerder. Op 26-2 waren de eerste scoops van de Ghibli om al op 9-4 de eerste officiële foto’s te lanceren!!

  Glazen bol, ik zeg nog steeds: eerste scoops/foto’s van de 6C al in september dit daar en introductie 2014. Dus voor de zomervakantie-gangers richting Zuid-Europa: houd uw camera gereed! De eerste Mules zullen er rondrijden….
  Logisch natuurlijk dat deze in dezelfde fabriek gebouwd gaat worden als de Ghibli.

  Dus toch nog 3 jaar met de MiTo… Weer een levenscyclus van 8jaar met een nagenoeg ongewijzigd model…. Knap ontwerp, die MiTo…. 😉

  Beantwoorden
 • 14 mei 2013 om 09:20
  Permalink

  Van dat model met die 5 magische letters waarvan de eerste een G is onbreekt nog altijd ieder spoor. Dat zou dan Cassino moeten worden?
  We hebben nog niets vernomen van aanstaande investeringen in Cassino. Conclusie: Die komt ook niet in 2014.

  Beantwoorden
 • 14 mei 2013 om 09:27
  Permalink

  6C zonder V6 van Ferrari, las ik elders. Die blijft exclusief voor Maserati (en Ferrari zelf?) Dat is natuurlijk wel een gemiste kans..

  Beantwoorden
 • 14 mei 2013 om 09:32
  Permalink

  @Raaf De basis van het blok is uiteraard dezelfde. Voor Alfa Romeo zou een speciaal team zich op de 6-pitter storten momenteel, om een eigen karakter te garanderen. Dat geldt ook voor de automaat met dubbele droge koppeling.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.