De Tomaso Pantera voor het eerst gespot!

DeTomaso Pantera

In het Torinese Grugliasco valt de afgelopen dagen veel te beleven op het gebied van bedrijvigheid. Er is niet alleen een degelijk akkoord getekend voor de nieuwe Maserati-fabriek in hetzelfde stadsdeel, maar ook De Tomaso lichtte een tipje van de sluier op als het gaat om de toekomst, en wel met veel lawaai (en rook). Volgens lezers op het internet komt deze mule exact overeen met een proefmodel van Noble uit 2007. De Tomaso kan het een en ander hebben gekocht of was in 2007 al ergens anders in het geheim bezig. Ondanks dat zie je hier waarschijnlijk toch echt een De Tomaso Pantera in een eerste testfase dat bij de voormalige Pininfarina-fabriek wegrijdt. Het brullende geluid komt van centraal geplaatste V8. Gian Mario Rossignolo liet onlangs al weten dat de nieuwe Pantera op schema ligt voor 2012. In november zal de Pantera al in Los Angeles gepresenteerd worden, op het moment dat het 40 jaar geleden is dat De Tomaso haar eerste gelijknamige model aan de wereld toonde. Het design van de jongste generatie komt van Pininfarina evenals bij de Deauville.

De samenstelling van de carrosserie zal weer op zeer hoogwaardige wijze tot stand komen, dankzij het zogenaamde ‘Univis’ systeem waar De Tomaso patent op heeft. Met deze manier van bouwen kan De Tomaso sneller en tegen lagere kosten produceren. Hoewel de oorspronkelijke Pantera een Ford-motor had, is de kans nu groot dat deze krachtbron van GM-origine is. Dat is ook het geval bij de Deauville en zal ook het geval zijn bij een vierdeurs sedan, die De Tomaso zal presenteren in de loop van 2012. De Tomaso is zo te zien flink op dreef.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Xspv8vWZDtc&feature=player_embedded


5 gedachten over “De Tomaso Pantera voor het eerst gespot!

 • 6 mei 2011 om 23:23
  Permalink

  Wat een heerlijke sound zeg echt fantastisch was altijd een groot fan van de oude Pantera. De Thomaso Pantera design by Tom Tjaarda met een Cleveland Ford V8 weet niet wat voor blok in de nieuwe ligt maar hij klinkt echt super.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 7 mei 2011 om 06:27
  Permalink

  Briljante wagen! Heerlijk om weer een DeTomaso te horen en te zien

  Beantwoorden
 • 7 mei 2011 om 19:52
  Permalink

  Heerlijk zeg. Hoe moet dat over vijftien jaar als we bijna allemaal electrisch rijden? Kun je dan in de optielijst je eigen soundtrack bijbestellen van je geliefde auto?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.