Duitse erkenning voor Alfa Romeo Giulietta en MiTo

Op papier vallen Italiaanse auto’s in Europa behoorlijk in de smaak… Nu de verkopen nog. Alhoewel, de 500 en de Giulietta doen het verhoudingsgewijs juist behoorlijk goed. Behalve de nodige aandacht voor de kleine chique Fiat doet Alfa Romeo, hoe klein ook, het als merk zelfs goed op het moment en is het groeiende. De Giulietta wint vele erkenningen, maar ook de MiTo is nog bepaald niet afgeschreven. We beseften bij het maken van dit artikel plots hoe weinig foto’s er te vinden zijn waar zowel de MiTo als de Giulietta op staan. Gelukkig waren onze Alfa vrienden Zwitserland wel zo attent een heel mooi plaatje te schieten van beide beauties. Deze twee QV’s zijn werkelijk om in te lijsten en we weten uit ervaring dat behalve de looks ook het rijplezier van beide auto’s enorm is.

Terug naar alweer de eerste prijsuitreikingen van 2011. De Giulietta wint er twee in één klap. CEO Harald Wester kon afgelopen week naar Milaan afreizen, om de prijs “La novitΓ  del anno” namens het lezerspubliek van Quattroruote in ontvangst te nemen. De Giulietta is volgens het publiek van ItaliΓ«’s grootste autoblad de meest waardevolle innovatie op de automarkt over 2010.

Vanuit Duitsland komt tegelijkertijd een soortgelijke erkenning van Auto Motor und Sport naar aanleiding van de “Die Besten Autos von 2011” verkiezing. De Giulietta wint in de compacte klasse en de MiTo in de kleinere klasse. Overigens is de MiTo volgens de lezers van AM&S een evergreen aangezien de kleine Alfa al voor de derde maal op rij deze erkenning krijgt. De Giulietta werd vorig jaar volgens velen ten onrechte tweede tijdens de auto van het jaar verkiezingen en werd door het kritische AM&S bovendien verkozen boven de BMW 1 serie. De Giulietta is veilig, innoverend van karakter (MultiAir, JTDm 2, TCT, Compact platform) en zeer aantrekkelijk qua rijdynamiek, kwaliteit en vormgeving. De Giulietta valt dankzij deze goede mix aan eigenschappen ook nu nog volop in de smaak in het C segment.

Kortom Alfa Romeo is goed bezig en moet nu enkel nog zien uit te breiden. Als we plannen moeten geloven gaat dat ook volop gebeuren de komende jaren.

19 gedachten over “Duitse erkenning voor Alfa Romeo Giulietta en MiTo

 • 28 januari 2011 om 16:29
  Permalink

  Ik heb vanmorgen meegeholpen de verkoopcijfers op te krikken. Nog 12 weken wachten en dan staat hier ook een rode giulietta met sportpack 3 voor de deur πŸ™‚

  Beantwoorden
 • 28 januari 2011 om 17:27
  Permalink

  Verassend en leuk om te lezen. Op bovenstaande foto vind ik beide modellen ook wel mooi. Vooral dat blauw staat de Mito goed.

  In Duitsland zijn ze niet vies van hun eigen merken des te mooier dat Alfa de prijzen heeft gepakt.

  Beantwoorden
 • 28 januari 2011 om 18:49
  Permalink

  Ik heb ook de verkoopcijfers meegeholpen πŸ˜›

  Ik heb een Fiat Panda gekocht πŸ˜€

  En nog een helemooie Stilo te koop voor de liefhebbers

  Beantwoorden
 • 28 januari 2011 om 19:26
  Permalink

  Australische vrienden? Die hebben het stuur aan de andere kant en de kenteken platen lijken wel zwitsers……..Maar kan er naast zitten.

  Beantwoorden
 • 28 januari 2011 om 20:27
  Permalink

  haha, ik zit nog steeds te twijfelen….
  heb hier een offerte liggen die ik dit weekend moet goedkeuren of niet….

  Ik twijfel tussen een QV en een 1.4TCT

  zal ik het doen, zal ik het niet doen…

  Dat ze nu erkenning krijgen maakt het bijna een verstandige koop,
  en dat moet ik niet willen natuurlijk πŸ™‚

  Beantwoorden
 • 29 januari 2011 om 10:37
  Permalink

  @FrankS: Je hebt gelijk. Ik begreep het ook al niet en nam gewoon over wat de bron beweerde..en dat terwijl ik in Zwitserland geboren ben.. maar voor mij telt alleen TI.

  Dank aan de Zwitserse vrienden dus. πŸ™‚

  Beantwoorden
 • 29 januari 2011 om 11:02
  Permalink

  Die Duitsers meten lekker met twee maten, en de rest ook. πŸ˜‰

  Beste auto,
  Beste importauto…

  Typisch gevalletje van cognitieve dissonantie. πŸ™‚

  Beantwoorden
 • 29 januari 2011 om 11:04
  Permalink

  Wel een mooie foto van de Giulietta + Mito trouwens; die diepe, maar toch heldere kleuren staan ze erg goed!

  Beantwoorden
 • 30 januari 2011 om 12:22
  Permalink

  Alfa heeft wel vaker ontwerpen die echt lang moeten wennen. Aanvankelijk vond ik de Mito niet echt mooi en te smal om de snuit.
  Dat is trouwens helemaal bijgedraaid en inmiddels vind ik de Mito mooier dan de Giulietta… (puur qua looks). Als je dan zo’n plaatje als hierboven ziet… echt smakelijk en het toont maar weer dat Alfa het nog steeds kan !
  De Mito in deze kleur is echt wondermooi, de Giulietta QV had ik al gezien in deze kleur bij de dealer. Ook een topper.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2011 om 14:03
  Permalink

  @hape: In het geval van de Mito moet ik ook eerlijk bekennen dat ik hem steeds mooier begin te vinden. In eerste instantie riep ik moord en brand maar nu de tijd verder gaat begin ik het ontwerp steeds meer te waarderen.

  Ook in het dagelijkse verkeer springt de Mito er echt uit, zeker in een donkere kleur. Ik ben erg benieuwd naar de 5 deurs, als die komt.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2011 om 15:38
  Permalink

  Mee eens… ook ik vind de Mito steeds beter mooier worden.
  Zeker de achterkant vind ik erg aantrekkelijk en onderscheidend van al zijn concurrenten…

  Beantwoorden
 • 30 januari 2011 om 16:43
  Permalink

  @ferry,

  Dat had ik ook toen ik de auto voor het eerst in italie bij de dealer zag… echt schrikken ! Weg leek het agressieve uiterlijk zoals m.n. de 159 dat heeft.
  De auto is voor mij erg kleurselectief maar de juiste combinatie, inderdaad een donkere kleur en ietsie verlaagd, is er in die klasse echt niks te vinden wat in de buurt komt.
  In 5 deurs zou het een leuke 2e auto moeten worden, jammer dat het nog ff duurt.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2011 om 23:13
  Permalink

  Ik woon vlakbij een Maserati dealer en als ik dan die leenauto zie staan! een Maserati blauwe mito verlaagd met mooie sloffen eronder, echt een plaatje!

  Beantwoorden
 • 30 januari 2011 om 23:42
  Permalink

  @hape & Ferry832: dank jullie dat jullie mijn auto zo leuk vinden πŸ˜‰

  Even zonder gekheid, ik heb sinds een jaar een Mito 135 in Tornado Blauw en er zeer zeker geen dag spijt van gehad πŸ˜‰ De vragen over denkbeeldige onderdelen die eraf zouden vallen zijn inmiddels vervangen door vragen over a) de kleur en hoe ik daar aan gekomen b) de kruissnelheid. Ik kom ook nogal eens in Duitsland en daar hoor ik ook vaker dat men het een leuk autootje vind, “beter dan zo’n saaie Polo of Ibiza, die zie je op elke straathoek.” aldus een winkeleigenaar in Sinsheim

  Beantwoorden
 • 31 januari 2011 om 13:18
  Permalink

  Het is wel een hele eer dat Duitsers een auto verkiezen die niet uit eigen land komt.Lees altijd in duitse bladen dat italianen slecht zijn en BMW’s en Mercedessen toch boven alle merken uitsteken.Maar VW aast niet voor niks op Alfa,ze willen graag de multiair motoren in hun polootjes en golfjes.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.