Ferrari FF gepresenteerd in Duitsland

Ferrari FF Berlin

Luca Cordero di Montezemolo kwam de nieuwe grote Ferrari FF zelf aan het Duitse volk presenteren. Duitsland is Ferrari’s grootste markt in Europa en dus is er veel verkooppotentieel voor de FF. De FF vormt een ideaal alternatief voor de Duitser met een grote portemonnee, die onvoldoende glamour en stijl kan ontdekken in producten uit eigen land. Daarom liet het huis van Maranello er geen gras overgroeien en presenteerde het de FF met alle toeters en bellen. Ook Italiaans minister van Buitenlandse zaken Franco Frattini was aanwezig, samen met zijn Duitse collega, een hoop Duitse pers, de ambassadeur en 250 Duitse klanten. Een dergelijke presentatie deed Ferrari begin deze maand ook al in Parijs en volgende maand is Tokyo aan de beurt.

Inmiddels is een eerste serie van 800 auto’s al uitverkocht en lijkt het orderboekje van 2012 ook al aardig vol te lopen. Ferrari zegt niet veel meer dan 1000 exemplaren van dit model te willen produceren, wat de vraag ook zal zijn. De presentatie vond plaat in de binnenplaats van de Italiaanse ambassade te Berlijn met in het centrum drie exemplaren van dit topmodel met vierwielaandrijving. Het feestje werd ook enigszins gewijd aan 150 jaar Italiaanse eenheid, dus hadden de drie Ferrari’s elk een van de drie kleuren van de Italiaanse vlag.

6 gedachten over “Ferrari FF gepresenteerd in Duitsland

 • 18 juni 2011 om 18:59
  Permalink

  “De FF vormt een ideaal alternatief voor de Duitser met een grote portemonnee, die onvoldoende glamour en stijl kan ontdekken in producten uit eigen land”
  Da’s een duitser met portemonnee EN smaak dus. 😀

  Beantwoorden
 • 18 juni 2011 om 22:37
  Permalink

  FGA begint het steeds beter te begrijpen wat marketing betreft en als dit met Ferrari zo doorgaat kunnen ze van de productiebanden voor de grote Fiats beter Ferrari’s laten rollen…

  Beantwoorden
 • 20 juni 2011 om 07:25
  Permalink

  Hoezo ze willen maar iets meer dan 1000 stuks produceren? Ik ga er van uit dat dit 1000 per jaar zal zijn?

  Beantwoorden
 • 21 juni 2011 om 10:08
  Permalink

  Het spijt me, maar als ik moest kiezen tussen FF en Panamera dan toch 10x liever de Panamera, daar is nog enigszins iets van een vloeiende lijn te ontdekken. Zou ze zelf allebei nooit kopen, maar goed, dat is een ander verhaal he…

  Beantwoorden
 • 21 juni 2011 om 13:31
  Permalink

  De FF vind ik prachtig en de Panmanamamnerr..a is een gedrocht op wielen van het eerste uur. 😉

  Beantwoorden
 • 21 juni 2011 om 17:04
  Permalink

  Er moet toch ergens een award voor blinde designers worden vergeven? Dan maakt de Panamera een goede kans. Overigens zit de Panamera in een totaal ander segment dan de FF. Het platte segment wel te verstaan :mrgreen:

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.