Home » Alfa Romeo , FCA

Fiat en Mazda klaar voor ontwikkeling Duetto en MX-5

4 december 2012 14:27 5 reacties

Mazda CEO Takashi Yamanouchi heeft laten doorschemeren dat de samenwerking met de projectontwikkelaars van Fiat, in een vergevorderd stadium verkeert. Er zouden diverse mogelijkheden bekeken worden om naast het project van de nieuwe MX-5 en de Alfa Romeo Duetto, ook nog andere producten samen te delen, wat de techniek betreft. Of het in dit geval bijvoorbeeld ook om het B-segment gaat (opvolger van de Punto), werd niet gezegd.

De Japanse directeur zei dit in Los Angeles, waar hij op de salon vermoedelijk een goed gesprek heeft gehad met Sergio Marchionne. De Italiaanse CEO heeft over eventuele andere gezamenlijke projecten nog niets los willen laten. Wat dat betreft was Yamanouchi iets meer mededeelzaam en sprak hij over een goed overleg waar een goede win-win situatie uit kan ontstaan. Mazda wil meer grip krijgen op de Europese markt en zou kunnen overwegen om de opvolger van de ‘2’ in Italië te laten bouwen. Toch staat dat laatste wat de Japanners betreft nog zeker niet vast, omdat dit nogal een investering zou zijn, wat pas rendabel wordt bij een hogere verkoopaantallen. Hoe het ook zij, dit bericht heeft Fiat vandaag op de beurs veel goeds gedaan.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • Di Segno schrijft:

  In productie graag!

  Zoals ie op deze foto staat graag, 1 op 1!
  Dan is meteen het hele gelul mbt achterwiel-aandrijving,voorwielaandrijving, te laat met nieuwe modellen en dreigende verkoop aan VAG afgelopen!

 • niccolo schrijft:

  Toch jammer:

  “Fiat en Mazda klaar met ontwikkeling Duetto en MX-5”

  was mij liever geweest

 • Lusso schrijft:

  Goed nieuws en laat het nu maar snel vooruitgaan.

  Ik denk inderdaad ook dat de verdere gesprekken zullen gaan over de opvolgers van de Punto en de Mazda 2.

 • De Longo schrijft:

  Graag op basis van de nieuwe MX-5 en de Alfa Romeo Duetto een Lancia Nuova Fulvia die in de VS als opvolger van de Chrysler Crossfire op de markt kan worden gebracht. 4 modellen op 1 basis moet toch wel winstgevend kunnen worden geproduceerd lijkt mij.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Helemaal voor De Longo!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , FCA

Lees meer over

Volg ons

Advertenties