Fiat en Mazda klaar voor ontwikkeling Duetto en MX-5

Mazda CEO Takashi Yamanouchi heeft laten doorschemeren dat de samenwerking met de projectontwikkelaars van Fiat, in een vergevorderd stadium verkeert. Er zouden diverse mogelijkheden bekeken worden om naast het project van de nieuwe MX-5 en de Alfa Romeo Duetto, ook nog andere producten samen te delen, wat de techniek betreft. Of het in dit geval bijvoorbeeld ook om het B-segment gaat (opvolger van de Punto), werd niet gezegd.

De Japanse directeur zei dit in Los Angeles, waar hij op de salon vermoedelijk een goed gesprek heeft gehad met Sergio Marchionne. De Italiaanse CEO heeft over eventuele andere gezamenlijke projecten nog niets los willen laten. Wat dat betreft was Yamanouchi iets meer mededeelzaam en sprak hij over een goed overleg waar een goede win-win situatie uit kan ontstaan. Mazda wil meer grip krijgen op de Europese markt en zou kunnen overwegen om de opvolger van de ‘2’ in ItaliĆ« te laten bouwen. Toch staat dat laatste wat de Japanners betreft nog zeker niet vast, omdat dit nogal een investering zou zijn, wat pas rendabel wordt bij een hogere verkoopaantallen. Hoe het ook zij, dit bericht heeft Fiat vandaag op de beurs veel goeds gedaan.

5 gedachten over “Fiat en Mazda klaar voor ontwikkeling Duetto en MX-5

 • 4 december 2012 om 21:07
  Permalink

  In productie graag!

  Zoals ie op deze foto staat graag, 1 op 1!
  Dan is meteen het hele gelul mbt achterwiel-aandrijving,voorwielaandrijving, te laat met nieuwe modellen en dreigende verkoop aan VAG afgelopen!

  Beantwoorden
 • 4 december 2012 om 22:47
  Permalink

  Toch jammer:

  “Fiat en Mazda klaar met ontwikkeling Duetto en MX-5”

  was mij liever geweest

  Beantwoorden
 • 5 december 2012 om 07:26
  Permalink

  Goed nieuws en laat het nu maar snel vooruitgaan.

  Ik denk inderdaad ook dat de verdere gesprekken zullen gaan over de opvolgers van de Punto en de Mazda 2.

  Beantwoorden
 • 5 december 2012 om 15:42
  Permalink

  Graag op basis van de nieuwe MX-5 en de Alfa Romeo Duetto een Lancia Nuova Fulvia die in de VS als opvolger van de Chrysler Crossfire op de markt kan worden gebracht. 4 modellen op 1 basis moet toch wel winstgevend kunnen worden geproduceerd lijkt mij.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.