Fiat en Yamaha ook in 2010 weer samen op twee wielen

FGA gaat ook dit jaar tijdens de MoTo GP flink van zich laten horen.

De historische merknaam FIAT prijkt op de snelste motoren met de snelste coureurs van Yamaha. Yamaha is sinds Valentino Rossi en Fiat hierdoor een beetje Italiaans. FGA is sowieso nogal aanwezig in de motorsport doordat het ook Ducati steunt met Alfa Romeo. Hét bewijs dat motorsport in het snelheidszieke Italië een zeer geliefde sport is, netals in Japan. In de vorige twee seizoenen waren de namen Fiat en Yamaha al met elkaar verbonden. Een winnende combi goed voor vier wereldtitels sinds de samenwerking. Een andere coureur met FIAT naam op zijn motorpak dit jaar, is het talent Jorge Lorenzo.

Lorenzo Sistino CEO van Fiat, zegt dat Yamaha en Fiat veel gemeen hebben qua mentaliteit en bedrijfsvoering. Het Fiat-Yamaha team ontstond in 2007. Fiat wil met dit team en de naam van Rossi, een jong publiek aanspreken, dat zo ook bewust voor Fiat kan kiezen. FIAT staat niet voor niets sinds kort ook op brommerhelmen van Nolan. Dat jonge publiek dat een zwak heeft voor snelle tweewielers en de daarbij behorende motorsport van de Moto GP. De Moto GP wordt momenteel in 184 landen gevolgd door 330 huishoudens. Het kan niet anders dan dat een dergelijk fenomeen ook heeft bijgedragen aan de toename van populariteit van het merk Fiat. Ook de nieuwe PuntoEvo was onlangs nog op een lijn gesteld met het winnende team dankzij speciaal gespoten ‘one-off’ motoren (zie gallery).   

Fiat-Yamaha zijn via verschillende media volop zichtbaar. Uiteraard ook overal op de circuits in en rond de renstal zelf.

[nggallery id=187]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.