Fiat groener dan ooit!

Fiat groen

Fiat SpA is netals vorig jaar weer verkozen tot meest duurzame autoproducent van de wereld en scoort wederom bijna de maximale score in de Dow Jones Sustainability Index. Voor de derde keer op rij is Fiat SpA dit nu overkomen. De fabrikant uit Turijn en Detroit ontving de hoogste score (94/100) samen met BMW. De gemiddelde score van andere autofabrikanten lag op 72/100. Fiat behaalde op vrijwel elk onderdeel, zoals tegengaan van klimaatverandering, prestaties van het product en logistieke processen, de maximale score. Fiat is bovendien voor de vierde keer op rij benoemd tot de meest milieuvriendelijke autofabrikanten in Europa. De gemiddelde CO2-uitstoot van het Fiat-gamma scoort gemiddeld het laagst van alle fabrikanten. De schoonste benzinemotor in Europa is de ‘Egnine of the Year Award 2011’ winnende tweecilinder TwinAir van Fiat met een uitstoot van slechts 92 g/km.

CEO Sergio Marchionne reageerde ook dit jaar weer voldaan op al deze erkenning: “De bevestiging dat we behoren tot de leiders in de Dow Jones Sustainability Indexes toont aan dat Fiats bedrijfsfilosofie internationaal wordt erkend en gewaardeerd. Bovendien is het een concreet bewijs van de goede resultaten die tot zover geboekt zijn.

Een gedachte over “Fiat groener dan ooit!

 • 10 september 2011 om 00:34
  Permalink

  Helemaal top dit bericht als nu de Alfa’s roder worden en de Fiat’s groener en de Lancia’s blauwer dan komt het helemaal goed met ons merk.

  ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.