Fiat Group een van de meest duurzame producenten ter wereld

Al voor het tweede jaar achtereen hoort Fiat Group Automobiles bij de top als het gaat om milieubewust en duurzaam produceren.

Die erkenning komt in de vorm van een nummer 1 notering op de Dow Jones Sustainability World en Dow Jones Suistainability Europe index met 93 van de 100 punten. Het gemiddelde in de sector blijft hangen op 70 van de 100. FGA zit dus ruim daarboven. Het is dus geen goedkope opportunistische praat van een CEO, toen we Marchionne dit als een belangrijke punt naar voren zagen schuiven tijdens de presentatie van de het grote industriƫle plan afgelopen 21 april. Het milieu aspect vormde in de uitleg toen een onderdeel van efficiƫnt en kostenbesparend produceren. En inderdaad, van de groepen die niet alleen op het gebied van milieu maar ook op die van de economie duurzaam produceren, is Fiat Group de enige samen met BMW en VAG die een goede score neerzet.

Volgens Sergio Marchionne is dit logisch effect van een hoge productiestandaard. De jaarlijkse erkenning vormt volgens hem een goede stimulans om hier alleen maar in te groeien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.