Home » FCA

Fiat Melfi bijna klaar voor nieuw productief tijdperk

5 februari 2014 16:06 Geen reacties

Melfi Fiat

Een jaar geleden begonnen in Melfi bij Fiat de werkzaamheden aan een hoogwaardige nieuwe productiestructuur. Iets meer dan een jaar geleden konden we je al melden dat er veel te veranderen stond voor de grote fabriek in Basilicata. Inmiddels bevindt alles zich in een vergevorderd stadium en weet iedereen waar men aan toe is. Dat is goed nieuws, want net als in enkele andere Italiaanse fabrieken, hing er een tijdje een donkere wolk over de fabriek en de regio. Voor nu is men nog geheel afhankelijk van de productie van de Punto. In Italië is de hatchback nog wel populair, maar de aantallen zijn in een kort tempo ruim gehalveerd door matige marktcondities.

jeepster

In april begint er een nieuwe toekomst voor Melfi, wanneer een nieuwe B-segment SUV in productie genomen zal worden van het merk Jeep (foto). Deze zal in aangepaste vorm overigens eveneens in de nieuwe Braziliaanse fabriek van Pernambuco geproduceerd gaan worden voor de Zuid- en Centraal Amerikaanse markt, maar ook China. De ‘Italiaanse Jeep’ wordt volgende maand al in Genève al gepresenteerd en zal aankomend voorjaar op de Europese markt verschijnen. De grootste autofabriek van Zuid-Italië kan vervolgens ook al snel uitzien naar een tweede model, wat voor een flinke mate van productiviteit zal zorgen. De Fiat 500X wordt een nieuwe ruime variant in het reeds uitgebreide 500-gamma met een wat sportief voorkomen. Dit model debuteert in oktober op de autosalon van Parijs. De productiestart van dit model in het najaar is vervolgens doorslaggevend voor een stevige opleving in de gehele omliggende industrie. Maar de capaciteit van de fabriek is zelfs dan nog altijd groter en om daar invulling aan te geven, wordt inmiddels gesproken over een toekomstige compacte SUV van het merk Alfa Romeo, mogelijk in 2016.

Sergio Marchionne zal net als onlangs in Grugliasco en Pomigliano d’Arco de fabriek heropenen over enkele maanden. De datum zal binnenkort worden bekendgemaakt. De productie van de Punto zal vervolgens in de loop van 2015 worden afgerond. Een opvolger van dit succesvolle model zal eveneens volgend jaar in Polen langzaam maar zeker van start gaan. Na ruim 20 jaar komt er dan vrijwel zeker een einde aan de succesnaam Punto.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties